U-BT Cluj-Napoca pierde la Badalona și nu mai are șanse de calificare în playoff-ul EuroCup

U-BT Cluj-Napoca a fost învinsă pe terenul lui Joventut Badalona, scor 104-81, în cadrul etapei a 16-a din sezonul regulat al EuroCup – ediția 2022/23. Partida a avut loc marți (14.03) în sala ce a găzduit turneul de Cupa Spaniei la mijlocul lunii trecute, respectiv concursul de baschet de la Jocurile Olimpice din anul 1992.

Prima secvență a fost echilibrată. Cele două protagoniste s-au succedat la conducere, Clujul jucând pe parcursul secvenței inaugurale cu Akos Szentkuti, jucătorul în vârstă de 16 ani reușind să înscrie un coș de trei puncte. U-BT conducea la prima pauză cu scorul de 22-21. Situația s-a schimbat în sfertul al 2-lea. Catalanii au apăsat puternic pe accelerator și au înscris 30 de puncte pentru a trece în control. Badalona a plecat spre vestiare în avantaj de 11 lungimi, scor 51-40.

U-BT a continuat lupta după pauză. Formația antrenată de Mihai Silvășan a reușit un sfert al 3-lea de excepție, câștigându-l pentru a se apropia la mai puțin de zece lungimi. La un moment dat clujenii s-au apropiat chiar la o singură posesie pe tabela de marcaj. Finalul jocului a fost dominat de amfitrioni, aceștia realizând în parțial de 27-13 prin intermediul căruia au mărit ecartul la peste 20 puncte.

Joel Parra a reușit 18 puncte, având 100% la aruncările de două puncte, Pau Ribas a adăugat 15 puncte, 4 pase decisive, Ante Tomic a terminat cu 15 puncte (100% la aruncările din acțiune), 7 recuperări, 6 pase decisive, iar Andres Feliz și Kyle Guy au bifat câte 12 puncte pentru Badalona.

Jalen Jones a replicat cu 16 puncte, 10 recuperări pentru U-BT. Leo Meindl și Patrick Richard au avut câte 15 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive fiecare, iar Emanuel Cățe a terminat cu 14 puncte, 13 recuperări pentru campioana României.

Andrija Stipanovic, Karel Guzman și Kasey Shepherd au absentat din angrenajul lui U-BT Cluj-Napoca.

În urma acestui rezultat, campioana României are 5-11 la general și nu mai are șanse matematice de calificare în playoff-ul competiției. Ardelenii se situează pe locul al 9-lea din totalul de zece poziții. Badalona are 11-5 și se situează pe locul al 2-lea în Grupa A.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.