Cupele europene – Cea mai aglomerată săptămână de la declanșarea pandemiei COVID-19

Baschetul european la nivel de club se pregătește de o săptămână foarte importantă. Va fi cea mai aglomerată săptămână din punct de vedere sportiv în disciplina cu mingea la coș de la declanșarea pandemiei COVID-19. Trei competiții continentale programează un număr total de 29 partide în perioada 29 septembrie – 4 octombrie 2020.

Continuă lectura „Cupele europene – Cea mai aglomerată săptămână de la declanșarea pandemiei COVID-19”

Dragan Bender va juca în primele trei luni ale sezonului 2020/21 pentru Maccabi Tel-Aviv

Maccabi Tel-Aviv a oficializat transferul lui Dragan Bender. Înalt de 2.12 metri, în vârstă de 22 ani, croatul a parafat un acord cu valabilitate pentru următoarele trei luni, adică până la încheierea anului calendaristic 2020. El joacă la pozițiile 4-5.

Continuă lectura „Dragan Bender va juca în primele trei luni ale sezonului 2020/21 pentru Maccabi Tel-Aviv”

Basketball Champions League – Prima competiție în ultimul sfert de secol ce aliniază la startul fazei grupelor echipe din 18 țări

Basketball Champions League – ediția 2020/21 aliniază la start un număr de 32 echipe de club, provenite din 18 țări diferite. Acest lucru a devenit oficial în urma meciurilor din campania de calificare, desfășurate între 22 și 25 septembrie, la Nicosia și Botevgrad.

Continuă lectura „Basketball Champions League – Prima competiție în ultimul sfert de secol ce aliniază la startul fazei grupelor echipe din 18 țări”

FIBA Europe Cup – ediția 2020/21: Componența grupelor în urma calificărilor Basketball Champions League!

Prin eliminarea lui U-BT Cluj-Napoca, România rămâne reprezentată doar în FIBA Europe Cup în sezonul competițional 2020/21 la nivelul competițiilor continentale de club în baschetul masculin. CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu se vor confrunta direct, alături de Besiktas Istanbul pentru calificarea în optimile de finală.

Continuă lectura „FIBA Europe Cup – ediția 2020/21: Componența grupelor în urma calificărilor Basketball Champions League!”

Igokea și Bakken completează tabloul principal al Basketball Champions League – ediția 2020/21

KK Igokea Aleksandrovac și Bakken Bears completează lista echipelor ce vor evolua în Basketball Champions League – ediția 2020/21 la nivelul grupelor. Cele două au câștigat finalele – grupelor de calificare din care au făcut parte – în cursul serii de vineri (25.09).

Continuă lectura „Igokea și Bakken completează tabloul principal al Basketball Champions League – ediția 2020/21”

Skylar Spencer, la un pas de calificarea în grupele Basketball Champions League

Fost jucător în Liga Națională de Baschet masculin, la CSA Steaua București, Skylar Spencer evoluează în acest sezon pentru Belfius Mons-Hainaut. Formația belgiană, cu Spencer în mare formă, se află la un pas de calificarea în grupele Basketball Champions League.

În turneul organizat la Nicosia (Cipru), Mons a dispus de Anwil Wloclawek, în semifinale, cu scorul de 81-69. Cel mai eficient jucător al partidei a fost chiar pivotul american.

Foarte atletic, activ în faza defensivă, Spencer a bifat 30:29 minute pe parchet la prima reprezentație europeană a echipei în acest sezon. El a terminat cu 5/6 la aruncările din acțiune, pentru un total de 10 puncte. Skylar a strâns 7 recuperări (una ofensivă), o pasă decisive și 2 greșeli personale, pentru 24 la eficiență. Americanul a avut 4 intercepții, 3 capace, fără posesie pierdută, pentru 12 la categoria +/-!

Cel mai bun marcator al belgienilor a fost Arik Smith, autor a 21 puncte. În replică, pentru Anwil, Theron Bussey a avut 12 puncte și 2 pase decisive.

În această seară, pentru un loc în grupele competiției, Spencer&Co se vor duela cu Bakken Bears, echipă ce a eliminat pe Hapoel Tel-Aviv.

Foto: championsleague.basketball

Jucător de la Steaua Roșie Belgrad diagnosticat cu COVID-19. Acesta nu a intrat în contact cu ceilalț membri ai echipei!

Emmanuel Terry, noul jucător al Stelei Roșii Belgrad, a fost giadnosticat cu COVID-19. Amintitul baschetbalist nu a intrat în contact cu personalul sportiv al echipei din capitala Serbiei.

Continuă lectura „Jucător de la Steaua Roșie Belgrad diagnosticat cu COVID-19. Acesta nu a intrat în contact cu ceilalț membri ai echipei!”

Basketball Champions League 2020/21 – Schimbare de format pentru faza grupelor

Basketball Champions League a anunțat pe cale oficială modificarea sistemului competițional pentru faza grupelor în sezonul competițional 2020/21. Așa cum am anunțat deja, Board-ul competiției a reorganizat întrecerea în opt grupe de patru echipe, rezultând reducerea numărului de etape în această fază de la 14, la 6.

Continuă lectura „Basketball Champions League 2020/21 – Schimbare de format pentru faza grupelor”

După o prestație impresionantă, Bakken Bears este la un pas de grupele Basketball Champions League

Bakken Bears, potențial adversar al CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu în FIBA Europe Cup, s-a apropiat la o singură victorie de grupele Basketball Champions League – ediția 2020/21. Danezii au obținut un succes zdrobitor asupra lui Hapoel Tel-Aviv, în semifinalele Grupei A. Rezultatul final a fost de 91-71.

Continuă lectura „După o prestație impresionantă, Bakken Bears este la un pas de grupele Basketball Champions League”