De ce a obținut România un loc în grupele FIBA Europe Cup – ediția 2021/22?

CSM Oradea se află într-o listă selectă de echipe înscrise direct în grupele FIBA Europe Cup – ediția 2021/22. Acest lucru reprezintă o recunoaștere a parcursului echipei în cupele europene pe parcursul ultimelor trei ediții, lucru dublat de clasarea în ierarhia finală a Ligii Naționale în ediția 2020/21.

Continuă lectura „De ce a obținut România un loc în grupele FIBA Europe Cup – ediția 2021/22?”

U-BT Cluj-Napoca va juca turneul preliminar din Basketball Champions League în sala lui Peristeri

Misiunea lui U-BT Cluj-Napoca de calificare în grupele Basketball Champions League a primit o mică lovitură în cursul zilei de luni (26.07). Campioana României nu a reușit să obțină dreptul de organizare al turneului preliminar, acesta urmând să se desfășoare în Grecia, pe terenul principalei contracandidate la un loc în grupele BCL.

Continuă lectura „U-BT Cluj-Napoca va juca turneul preliminar din Basketball Champions League în sala lui Peristeri”

FIBA Europe Cup – 33 echipe înscrise în ediția 2021/22

FIBA Europe Cup aliniază la startul ediției 2021/22 un număr de 33 echipe. Între acestea se numără și CSM CSU Oradea, respectiv CSO Voluntari. Adică vicecampioana în exercițiu a României, respectiv deținătoarea Cupei României. Echipa din Oradea se află la cel de-al 8-lea sezon pe plan continental și la a 6-a apariție consecutivă în FIBA Europe Cup. În schimb, Voluntari debutează în mod oficial în cupele europene cu această ocazie.

Continuă lectura „FIBA Europe Cup – 33 echipe înscrise în ediția 2021/22”

Euroleague Basketball și sindicatul jucătorilor din Euroligă au semnat primul contract colectiv de muncă din istoria sportului european

Euroleague Basketball și Euroleague Players Association (ELPA) au anunțat semnarea primului contract colectiv de muncă. Se întâmplă pentru prima dată în istoria baschetului și sportului profesionist european ca un astfel de acord să existe între cluburi și sportivi.

Continuă lectura „Euroleague Basketball și sindicatul jucătorilor din Euroligă au semnat primul contract colectiv de muncă din istoria sportului european”