Generația 1997 – Sezonul 2020/21 reprezintă testul suprem. Pentru jucători, cei care au implementat regula U23 și întreaga Ligă Națională de baschet masculin!

Vara anului 2020 consemnează un moment foarte important pentru Liga Națională și putem spune pentru întreg baschetul masculin din România. Asta pentru că în aceasta vară se consemnează ieșirea generației 1997 de sub incidența regulii U23.

Continuă lectura „Generația 1997 – Sezonul 2020/21 reprezintă testul suprem. Pentru jucători, cei care au implementat regula U23 și întreaga Ligă Națională de baschet masculin!”

Cătălin Baciu: „A fost o onoare să reprezint țara la EuroBasket”

Cătălin Baciu este unul dintre jucătorii cu experiență din baschetul românesc. Pivotul înalt de 2.14 metri, în vârstă de 31 ani, component al CSM CSU Oradea în ultimul sezon competițional, are o experiență de șase ani în America, urmată de opt ani în primul eșalon baschetbalistic al României.

Continuă lectura „Cătălin Baciu: „A fost o onoare să reprezint țara la EuroBasket””

Hristu Șapera: „Avem nevoie să reîncepem cât mai curând activitatea la toate nivelele. Altfel riscăm să pierdem foarte mult capital de imagine în fața altor sporturi!” (Partea 2)

Partea a 2-a a interviului cu Hristu Șapera se concentrează asupra experienței pe care acesta a avut-o la cârma lui CSM Steaua EximBank București. Vorbim despre singurul antrenor român care a condus o echipă la nivel de EuroCup.

Continuă lectura „Hristu Șapera: „Avem nevoie să reîncepem cât mai curând activitatea la toate nivelele. Altfel riscăm să pierdem foarte mult capital de imagine în fața altor sporturi!” (Partea 2)”

Hristu Șapera: „Traseul meu a fost atipic. Școala a fost pe primul loc și nu am făcut junioratul” (Partea 1)

Unul dintre oamenii de baschet cu cea mai intensă și diversificată activitate din țara noastră este Hristu Șapera. Fost jucător în primul eșalon, dar și un redutabil protagonist al diferitelor forme de streetball, pe parcursul ultimului deceniu a activat ca antrenor.

Continuă lectura „Hristu Șapera: „Traseul meu a fost atipic. Școala a fost pe primul loc și nu am făcut junioratul” (Partea 1)”

Rolland Torok: „După retragere mă voi orienta tot către sport. E un domeniu care mi se potrivește și în care simt că mă pot dezvolta!”

Unul dintre cei mai rutinați jucători autohtoni activi este orădeanul Rolland Torok. Născut pe data de 25 octombrie 1990, înalt de 2.03 metri, el evoluează la poziția 4.

Continuă lectura „Rolland Torok: „După retragere mă voi orienta tot către sport. E un domeniu care mi se potrivește și în care simt că mă pot dezvolta!””

Titus Nicoară: „Am jucat multe sezoane în cupele europene, dar EuroCup a fost la alt nivel din toate punctele de vedere”

Titus Nicoară este unul dintre cei mai importanți jucători români care au evoluat în ultimul deceniu la nivelul Ligii Naționale de baschet masculin. Originar din Oradea, unul dintre exponenții de seamă ai generației 1988 – probabil cea mai de succes într-o perioadă în care baschetul românesc a devenit dependent de jucătorii străini, Titus ne-a vorbit despre cariera sa de jucător.

Continuă lectura „Titus Nicoară: „Am jucat multe sezoane în cupele europene, dar EuroCup a fost la alt nivel din toate punctele de vedere””

Kris Richard: „Mă simt foarte bine să joc pentru echipa națională a României”

Kris Richard este unul dintre cei mai spectaculoși baschetbaliști care au evoluat în ultimii ani în România. Extrem de atletic și posesor al unui fizic croit parcă special pentru jocul modern de baschet, americanul în vârstă de 31 ani a petrecut ultimii mai bine de doi ani în țara noastră, alături de CSM CSU Oradea.

Continuă lectura „Kris Richard: „Mă simt foarte bine să joc pentru echipa națională a României””