România pierde pe teren propriu cu Luxemburg, irosind un avantaj de 23 puncte în debutul precalificărilor FIBA World Cup 2027

România a fost învinsă de Luxemburg, scor 72-76, după ce a irosit un avantaj de 23 puncte, în prima partidă din precalificările FIBA Basketball World Cup 2027. Meciul a avut loc joi (22.02), la BT Arena din Cluj-Napoca.

Continuă lectura „România pierde pe teren propriu cu Luxemburg, irosind un avantaj de 23 puncte în debutul precalificărilor FIBA World Cup 2027”

Lotul de 12 cu care România întâlnește Luxemburg în precalificările FIBA Basketball World Cup 2027, Zona Europa

Echipa națională a României se duelează cu Luxemburg în deschiderea campaniei de precalificare pentru FIBA Basketball World Cup 2027, Zona Europa. Meciul are loc joi (22.02), ora 19:00, la BT Arena din Cluj-Napoca.

Continuă lectura „Lotul de 12 cu care România întâlnește Luxemburg în precalificările FIBA Basketball World Cup 2027, Zona Europa”

Echipa națională de seniori la startul unei noi campanii – FIBA Basketball World Cup 2027 (Precalificări zona Europa)

Echipa națională de baschet masculin a României s-a reunit duminică (18.02) la Cluj-Napoca pentru startul campaniei de precalificare pentru Campionatul Mondial de baschet – ediția 2027. Vulturii evoluează în prima fază a precalificărilor zona Europa.

Continuă lectura „Echipa națională de seniori la startul unei noi campanii – FIBA Basketball World Cup 2027 (Precalificări zona Europa)”

S-au stabilit adversarii României la Campionatele Europene de Juniori – ediția 2024

Marți (06.02), în Germania, la sediul FIBA Europe, s-a desfășurat tragerea la sorți a grupelor pentru Campionatele Europene de Juniori – ediția 2024.

România a înscris echipe naționale la toate categoriile de vârstă în acest an, acestea fiind angrenate în cel de-al 2-lea eșalon, Divizia B.

Continuă lectura „S-au stabilit adversarii României la Campionatele Europene de Juniori – ediția 2024”

Mihai Silvășan este noul antrenor al echipei naționale de baschet masculin a României

Mihai Silvășan este noul antrenor principal al echipei naționale de baschet masculin a României. Actualmente în funcția de antrenor al echipei U-BT Cluj-Napoca – funcție pe care o va deține în continuare, alături de care are un parcurs remarcabil în EuroCup, Silvă va ghida prima reprezentativă tricoloră în precalificările FIBA World Cup 2027.

Continuă lectura „Mihai Silvășan este noul antrenor al echipei naționale de baschet masculin a României”

România se duelează cu Muntenegru în sferturile de finală ale Campionatului European U16 Feminin Divizia B – ediția 2023

România s-a clasat pe locul al 2-lea în Grupa A la Campionatul European U16 Feminin Divizia B – ediția 2023. Tricolorele au terminat în urma Lituaniei, echipă în fața căreia s-au înclinat la ultimul joc din grupe.

Continuă lectura „România se duelează cu Muntenegru în sferturile de finală ale Campionatului European U16 Feminin Divizia B – ediția 2023”