Prezentare echipe – ACS Gladius Tîrgu Mureș U13 feminin

În așteptarea reluării competițiilor baschetbalistice, preconizate pentru ultimele zile ale lunii iulie anul curent, încercăm să aducem în prim plan protagoniștii acestei discipline sportive în țara noastră. Începând cu acest material vom oferi informații despre cluburile care și-au asigurat dreptul de participare la turneele finale ale Campionatelor Naționale de juniori – ediția 2019/20.

Continuă lectura „Prezentare echipe – ACS Gladius Tîrgu Mureș U13 feminin”

CN U14 masculin – Echipele calificate pentru turneul final 2020. Istoricul precedentelor cinci turnee finale!

Federația Română de Baschet a anunțat că în măsura în care situația o va permite, pe parcursul lunii august se vor desfășura turneele finale ale Campionatelor Naționale de juniori – ediția 2019/20. Este neclar unde și în ce condiții se vor desfășura acestea.

Continuă lectura „CN U14 masculin – Echipele calificate pentru turneul final 2020. Istoricul precedentelor cinci turnee finale!”

Jucător în vârstă de 16 ani inclus în lotul lui Real Madrid pentru turneul final al Ligii ACB 2020

Real Madrid va miza pe serviciile unui juniori la turneul final al Ligii ACB. Antrenorul Pablo Laso a anunțat cooptarea în lotul campioanei a tânărului Juan Nunez pentru evenimentul programat să demareze pe 17 iunie, la Valencia.

Continuă lectura „Jucător în vârstă de 16 ani inclus în lotul lui Real Madrid pentru turneul final al Ligii ACB 2020”

Emoni Bates a fost desemnat cel mai bun jucător de baschet de liceu din SUA la doar 16 ani!

Emoni Bates este primul elev de liceu aflat la cel de-al 2-lea an în această formă de învățământ care a fost desemnat jucătorul anului în baschetul liceal din Statele Unite ale Americii. Acesta a fost recompensat cu trofeul Gatorade National Boys Basketball Player of the Year.

Continuă lectura „Emoni Bates a fost desemnat cel mai bun jucător de baschet de liceu din SUA la doar 16 ani!”

Sabrina Ionescu este jucătoarea sezonului 2019/20 în NCAA potrivit Associated Press

Sabrina Ionescu, sportivă cu origini românești, a fost desemnată Associated Press Player of the Year pentru sezonul competițional 2019/20. Sportiva universității Oregon are 22 ani și a fost recompensată astfel cu una dintre cele mai prețioase distincții posibile în sportul universitar feminin.

Continuă lectura „Sabrina Ionescu este jucătoarea sezonului 2019/20 în NCAA potrivit Associated Press”

Lander Bearcats, cu Codrin Cobzaru în componență, au câștigat turneul Peach Belt Conference 2020

Lander Bearcats au câștigat finala Peach Belt Conference, competiție ce face parte din NCAA Division II. Echipa la care evoluează Codrin Cobzaru a triumfat la capătul turneului final al conferinței din care face parte și pe care l-a găzduit în cursul săptămânii trecute.

Continuă lectura „Lander Bearcats, cu Codrin Cobzaru în componență, au câștigat turneul Peach Belt Conference 2020”