U-BT Cluj-Napoca învinge CSM CSU Oradea după prelungiri și termină sezonul regulat fără înfrângere

U-BT Cluj-Napoca a depășit CSM CSU Oradea, scor 77-73, în deschiderea ultimei etape din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24. Partida a avut loc joi (04.04), la BT Arena și a necesitat o repriză de prelungiri pentru stabilirea învingătoarei.

Oradea a fost echipa mai bună în primele 20 minute de joc, perioadă în care a înscris 40 puncte și a construit un avantaj maxim de nouă lungimi. Replica a venit după pauză, atunci când U-BT a reușind un forcing prin intermediul căruia a ajuns de la -9 la +11. Clujenii nu au marcat deloc în ultimele cinci minute din sfertul 4, astfel încât CSM-ul a pus pe tabela de marcaj ultimele 11 puncte din timpul regulamentar pentru a egala la 70.

În prelungiri, oaspeții au punctat primii, dar Patrick Richard a ieșit la rampă și a înscris cinci puncte, incluzând coșul cu care a adus formația clujeană definitiv la conducere, scor 75-73.

Patrick Richard a reușit 19 puncte, Bryce Jones a adăugat 18 puncte, iar Andrija Stipanovic a terminat cu 12 puncte, 10 recuperări, 5 pase decisive pentru învingători. De cealaltă parte, Kris Richard a reușit 14 puncte, 8 recuperări, Jon Arledge a adăugat 13 puncte, Donatas Tarolis a terminat cu 12 puncte, iar Nijal Pearson a avut 10 punce și 11 pase decisive pentru CSM CSU Oradea.

U-BT Cluj-Napoca termină sezonul regulat fără înfrângere. A înregistrat 26 victorii din tot atâtea apariții și a avut 18-0 în confruntările cu echipele din TOP 10. În schimb, CSM CSU Oradea a avut 22-4 la total, respectiv 14-4 în TOP 10.

Clujul termină sezonul regulat pe primul loc, iar Oradea pe locul al 2-lea. Playoff-ul începe în jurul datei de 10 Aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.