CSO Voluntari avansează în finala European North Basketball League la sezonul de debut în această competiție

CSO Voluntari s-a calificat în finala European North Basketball League – ediția 2023/24. Aflată la prima participare în această competiție, gruparea ilfoveană a învins Liege Basket, scor 80-79, în meciul de deschidere al F4-ului organizat în Danemarca.

Formația antrenată de către Ainars Bagatskis a irosit un avantaj maxim de 15 puncte și s-a văzut depășită pe tabela de marcaj chiar la intrarea în ultimul minut de joc al partidei. Salvarea a venit de la Kodi Justice, jucător ce a impresionat pe tot parcursul jocului. Acesta a transformat două aruncări libere din cele trei acordate pentru faultul suferit pe aruncare din spatele semicercului pentru a aduce definitiv pe CSO Voluntari în avantaj.

Ulterior liberelor lui Justice, Liege a avut trei șanse de a reveni la conducere. Niciuna nu a schimbat tabela de marcaj. În schimb, Voluntari a avut o posesie pierdută și două aruncări libere înainte ca timpul de joc să se epuizeze.

Kodi Justice a totalizat 28 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive, Laszlo Polyak a adăugat 15 puncte (5/8 la trei puncte), KeyShawn Feazell a terminat cu 13 puncte, 7 recuperări, 3 intercepții, iar JT Shumate a terminat cu 10 puncte pentru învingători. În replică, Josh Hagins a reușit 22 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive, Olivier Troisfontaines a adăugat 15 puncte, iar Angel Rodriguez a totalizat 12 puncte, 14 pase decisive, 6 recuperări, dar și 6 posesii pierdute pentru Liege Basket.

De notat că la echipa belgiană evoluează Milos Bojovic, fost cel mai bun marcator din Liga Națională de baschet masculin. Jucătorul sârb, acum în vârstă de 42 ani, a activat în campionatul României la BC CSU Sibiu și Phoenix Galați.

În cealaltă semifinală, Bakken Bears – gazda turneului final – a învins BC Siauliai, scor 90-77.

Miercuri (10.04), ora 20:00, la Aarhus, se desfășoară finala ENBL. Meciul dintre CSO Voluntari și Bakken Bears este transmis în direct pe Orange Sport 2.

Foto: CSO Voluntari – Baschet (Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.