Ettore Messina cere FIBA, ULEB și Euroleague Basketball să se așeze la discuții și să găsească soluții optime pentru baschetul european în vremuri de pandemie

Ettore Messina, antrenorul principal al echipei AX Olimpia Milano, una dintre cele mai de seamă personalități ale sportului cu mingea la coș în Europa și o persoană ce face parte din intelectualitatea comunității din jocul de baschet pe bătrânul continent, a decis să transmită o scrisoare deschisă către toate părțile implicate în fenomenul baschetbalistic de pe continent în contextul actual al pandemiei COVID-19.

Continuă lectura „Ettore Messina cere FIBA, ULEB și Euroleague Basketball să se așeze la discuții și să găsească soluții optime pentru baschetul european în vremuri de pandemie”

Cehver Ozer, al 2-lea jucător născut și format în Turcia cu triple-double în Basketbol Superligi

Cehver Ozer, unul dintre cei mai vârstnici jucători din campionatul Turciei, a devenit al 9-lea baschetbalistic din istoria amintitei competiții care realizează un triple-double. Jucătorul ajuns la 37 ani, a ajutat pe Ormanspor să învingă în fieful lui Gaziantep Basketball.

Continuă lectura „Cehver Ozer, al 2-lea jucător născut și format în Turcia cu triple-double în Basketbol Superligi”

Khimki Moscova se deplasează în Spania cu doar opt jucători (unul dintre ei este accidentat)!

Khimki Moscova va disputa jocurile din etapele a 3-a și a 4-a în sezonul regulat al Euroligii masculine – ediția 2020/21, programate a se desfășura în cursul acestei săptămâni. Decizia rușilor vine după ce Euroleague Basketball a refuzat solicitarea de amânare a partidelor programate pe 14 și 16 octombrie.

Continuă lectura „Khimki Moscova se deplasează în Spania cu doar opt jucători (unul dintre ei este accidentat)!”

CSO Voluntari a disputat un nou joc de pregătire

În această seară, CSO Voluntari a dat piept cu Borac Cacak, în cel de-al treilea meci de pregătire din Serbia. Ilfovenii au cedat cu scorul de 85-82, după o ultimă aruncare ratată de Vlad Moldoveanu.

Scor pe sferturi: 18-21, 28-18, 14-24, 25-19.

Moldoveanu a totalizat 30 puncte, 4 recuperări și 4 intercepții, cu 9/16 la aruncările din acțiune și 7/7 la linia de pedeapsă. Anthony Hickey și Zarko Djuric au avut câte 13 puncte, iar Devoe Joseph a contribuit cu 9. Pentru Cacak, Derryck Thornton a terminat cu 17 puncte.

Sârbii au avut 27 recuperări, față de cele 22 ale Voluntariului. Ambele formații au avut câte 12 pase decisive, iar formația ilfoveană a fost superioară la interepții (8-6) și posesii pierdute (13-17).

În această seară, din angrenajul echipei românești a lipsit Matt McCarthy.

CSO Voluntari ajunge la un bilanț de o victorie și 2 înfrângeri în turneul amical din Serbia. Pe 26 septembrie, trupa lui Sasa Ocokoljic se va duela cu KK Mega Bemax.

Foto: Răzvan Păsărică

Olimpia București și Dan Dacian la U13 Feminin, iar LPS CSȘ Satu Mare la U16 Feminin se califică în finala Turneelor Naționale de Juniori

Pe parcursul dimineții zilei de luni (14.09) s-au disputat trei partide în cadrul Turneelor Naționale de Juniori de la Ploiești. Toate au avut implicații decisive în lupta pentru calificarea în finala competițiile U13 și U16 Feminin.

Continuă lectura „Olimpia București și Dan Dacian la U13 Feminin, iar LPS CSȘ Satu Mare la U16 Feminin se califică în finala Turneelor Naționale de Juniori”