Antrenorul echipei naționale a Israelului a dat în judecată propria federație

Oded Kattash, antrenorul echipei naționale a Israelului, cel care s-a aflat pe banca tehnică a amintitei echipe la meciul cu România din campania de calificare la FIBA EuroBasket 2021, a demarat o procedură legală împotriva federației de specialitate din Israel. Motivul este legat de decizia federației de a-l trimite pe antrenorul echipei naționale în concediu fără salariu după declanșarea pandemiei COVID-19.

Continuă lectura „Antrenorul echipei naționale a Israelului a dat în judecată propria federație”

David Blatt se alătură celorlalți oameni de sport în lupta împotriva discriminării rasiale

David Blatt se alătură unei liste tot mai semnificative de figuri importante ale sportului care ia poziția în situația actuală existentă în Statele Unite ale Americii. Cetățeni din zeci de orașe importante ale Americii au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva autorităților care de-a lungul anilor au făcut abuzuri și discriminări de natură rasială.

Continuă lectura „David Blatt se alătură celorlalți oameni de sport în lupta împotriva discriminării rasiale”

Comunicat FIBA – Instrucțiuni pentru reluarea activității baschetbalistice

FIBA a publicat un set de recomandări privind reluarea activității baschetbalistice. Ghidul este intitulat Return to Basketball – Restart Guidelines for National Federations, ca urmare a pandemiei COVID-19. De asemenea, un instrument de evaluare a riscurilor specifice baschetului a fost realizat în colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Continuă lectura „Comunicat FIBA – Instrucțiuni pentru reluarea activității baschetbalistice”

Henrik Rodl continuă la prima reprezentativă a Germaniei până la disputarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Federația Germană de Baschet a anunțat prelungirea contractului pentru antrenorul primei reprezentative masculin, Angajamentul lui Henrik Rodl a fost prelungit până după Jocurile Olimpice de la Tokyo, reprogramate pentru vara anului 2021.

Continuă lectura „Henrik Rodl continuă la prima reprezentativă a Germaniei până la disputarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo”

FIBA anunță lansarea unei campanii digitale cu scopul de a uni comunitatea baschetbalistică

FIBA a anunțat lansarea unei campanii digitale prin intermediul căreia intenționează să transmită mesaje positive în această perioadă dificilă, provocată de pandemia COVID-19. Anunțul a fost făcut miercuri (13.05), printr-un comunicat oficial.

Continuă lectura „FIBA anunță lansarea unei campanii digitale cu scopul de a uni comunitatea baschetbalistică”