FIBA organizează campaniile de calificare la EuroBasket și Women’s EuroBasket 2021 în sistem bulă

FIBA a emis un comunicat oficial prin intermediul căruia a anunțat măsurile luate, în contextul pandemiei, cu privire la meciurile destinate echipelor naționale, în ferestrele din noiembrie 2020 și februarie 2021.

Continuă lectura „FIBA organizează campaniile de calificare la EuroBasket și Women’s EuroBasket 2021 în sistem bulă”

Jorge Garbajosa va obține al 2-lea mandat de președinte al Federației Spaniole de Baschet (FEB)

Jorge Garbajosa este singurul candidat la funcția de președinte al Federacion Espanola de Baloncesto (FEB). Astfel, fostul jucător ce a cucerit titlul mondial în 2006 alături de naționala Spaniei va obține al 2-lea manda de președinte al federației de specialitate din aceeași țară.

Continuă lectura „Jorge Garbajosa va obține al 2-lea mandat de președinte al Federației Spaniole de Baschet (FEB)”

Deciziile FIBA Europe Board din 1 Septembrie 2020 cu privire la calendarul internațional în perioada octombrie – decembrie

FIBA Europe Board s-a întrunit marți (01.09) în cadrul uneia dintre cele mai importante ședințe din ultimii ani. Asta pentru că s-au luat decizii cu privire la competițiile internaționale în contextul pandemiei COVID-19, ele având impact asupra calendarului competițional 2020/21 inclusiv în întrecerile interne (naționale).

Continuă lectura „Deciziile FIBA Europe Board din 1 Septembrie 2020 cu privire la calendarul internațional în perioada octombrie – decembrie”

Trei ani de la debutul FIBA EuroBasket 2017. Cel mai important eveniment baschetbalistic găzduit în România!

În urmă cu exact trei ani, pe 1 septembrie 2017, la BT Arena din Cluj-Napoca, s-au desfășurat primele trei din totalul de 15 partide găzduite de România din cadrul FIBA EuroBasket 2017. Nu mai puțin de 11 jucători legitimați la acea vreme în NBA, alături de o mulțime de jucători de top din Europa au evoluat la cel mai important eveniment baschetbalistic găzduit de țara noastră.

Continuă lectura „Trei ani de la debutul FIBA EuroBasket 2017. Cel mai important eveniment baschetbalistic găzduit în România!”

FIBA Basketball World Cup 2023 – Două dintre cele trei gazde sunt calificate direct la turneul final

FIBA a anunțat că două dintre cele trei gazde ale următoarei ediții a Cupei Mondiale la baschet masculin sunt calificate direct pentru turneul final. Este vorba despre Japonia și Filipine. Ambele s-au calificat la FIBA World Cup 2019, astfel încât vor juca și la ediția din 2023, ca gazde.

Continuă lectura „FIBA Basketball World Cup 2023 – Două dintre cele trei gazde sunt calificate direct la turneul final”

Programul „Basketball For Good” are de acum o platformă dedicată

International Basketball Foundation (IBF), fundația FIBA, lansează noua sa platformă digitală denumită „Basketball For Good”. Fundația folosește baschetul pentru a iniția schimbări sociale pozitive la nivel global, contribuind la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă a Națiunilor Unite.

Continuă lectura „Programul „Basketball For Good” are de acum o platformă dedicată”

IOC a anunțat perioada de desfășurare a concursurilor de baschet și 3×3 la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în 2021

Comitetul Internațional Olimpic (IOC) a anunțat perioada în care se va desfășura turneul de baschet și cel 3×3 la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Întregul eveniment a fost decalat cu un an de pandemie.

Continuă lectura „IOC a anunțat perioada de desfășurare a concursurilor de baschet și 3×3 la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în 2021”

Antrenorul echipei naționale a Israelului a dat în judecată propria federație

Oded Kattash, antrenorul echipei naționale a Israelului, cel care s-a aflat pe banca tehnică a amintitei echipe la meciul cu România din campania de calificare la FIBA EuroBasket 2021, a demarat o procedură legală împotriva federației de specialitate din Israel. Motivul este legat de decizia federației de a-l trimite pe antrenorul echipei naționale în concediu fără salariu după declanșarea pandemiei COVID-19.

Continuă lectura „Antrenorul echipei naționale a Israelului a dat în judecată propria federație”