Luka Doncic plănuiește să joace pentru echipa națională a Sloveniei în această vară. Agenda cuprinde jocuri din calificările FIBA Basketball World Cup 2023 și participarea la FIBA EuroBasket 2022!

Luka Doncic a anunțat în cadrul ultimului interviu din sezonul 2021/22, ca parte din obligațiile sale contractuale față de Dallas Mavericks, că intenționează să joace pentru echipa națională a Sloveniei în această vară. Baschetbalistul în vârstă de 23 ani a precizat că va fi la dispoziția primei reprezentative dacă este sănătos.

Continuă lectura „Luka Doncic plănuiește să joace pentru echipa națională a Sloveniei în această vară. Agenda cuprinde jocuri din calificările FIBA Basketball World Cup 2023 și participarea la FIBA EuroBasket 2022!”

Rusia și Belarus au fost excluse din toate competițiile organizate sub egida FIBA în această vară și în sezonul competițional 2022/23

Rusia nu va participa la FIBA EuroBasket 2022. Anunțul a fost făcut pe cale oficială de Federația Internațională de Baschet (FIBA). Decizia vine ca urmare a perpetuării invaziei forțelor armate rusești în Ucraina.

Continuă lectura „Rusia și Belarus au fost excluse din toate competițiile organizate sub egida FIBA în această vară și în sezonul competițional 2022/23”

Federația Suedeză de Baschet l-a suspendat pe Jonas Jerebko după ce acesta a semnat cu CSKA Moscova

Federația Suedeză de Baschet a anunțat pe cale oficială suspendarea jucătorului Jonas Jerebko din echipa națională a Suediei. Decizia a fost luată la o zi după ce amintitul jucător a optat să semneze un contract cu CSKA Moscova.

Continuă lectura „Federația Suedeză de Baschet l-a suspendat pe Jonas Jerebko după ce acesta a semnat cu CSKA Moscova”

EuroBasket 2025 se va desfășura în Letonia, Cipru și Finlanda. FIBA Europe a anunțat că Ucraina ar putea fi a 4-a gazdă a turneului final!

FIBA EuroBasket 2025 se va desfășura în trei țări. Federația internațională de specialitate a anunțat în cursul zilei de marți (29.03) că Letonia, Cipru și Finlanda vor găzdui meciuri de la următoarea ediție a Campionatului European de baschet masculin.

Continuă lectura „EuroBasket 2025 se va desfășura în Letonia, Cipru și Finlanda. FIBA Europe a anunțat că Ucraina ar putea fi a 4-a gazdă a turneului final!”

Locul de desfășurare al fazei grupelor la concursurile de baschet din cadrul JO de vară de la Paris 2024 se schimbă

Locul de desfășurare al fazei grupelor din cadrul concursului de baschet, masculin și feminin, la Jocurile Olimpice de vară de la Paris 2024 se schimbă. După critici aspre pentru decizia de a organiza evenimentul într-o hală expozițională, organizatorii următoarei ediții a Olimpiadei de vară au decis să schimbe locația.

Continuă lectura „Locul de desfășurare al fazei grupelor la concursurile de baschet din cadrul JO de vară de la Paris 2024 se schimbă”