Actualizare. Miercuri (27.10) se joacă restanțele din etapa a 2-a în Liga Națională de baschet masculin

Miercuri (27.10) sunt programate două partide restante din cadrul etapei a 2-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22. Acestea opun pe SCM U Craiova și U-BT Cluj-Napoca, respectiv pe BC Athletic Constanța și CSM Galați.

Continuă lectura „Actualizare. Miercuri (27.10) se joacă restanțele din etapa a 2-a în Liga Națională de baschet masculin”

Cea mai bună prestație stagională a lui Lucas Tohătan aduce prima victorie pentru BC CSU Sibiu

Lucas Tohătan a izbutit cea mai bună prestație stagională. Baschetbalistul maramureșean al lui BC CSU Sibiu a avut o contribuție majoră la prima victorie în actuala ediție a Ligii Naționale pentru gruparea galben-albastră.

Continuă lectura „Cea mai bună prestație stagională a lui Lucas Tohătan aduce prima victorie pentru BC CSU Sibiu”

LNBM 2021/22 – Etapa 5: Monyea Pratt este MVP-ul

Etapa a 5-a este prima din Liga Nationala de baschet masculin – editia 2021/22 care s-a incheiat, toate meciurile fiind disputate. Astfel, putem sa acordam primul titlu de MVP al rundei. Acesta este americanul Monyea Pratt, de la BC CSU Sibiu.

Pratt a fost cel mai bun jucator al galben-albastrilor in victoria cu CSO Voluntari, scor 86-83. El a fost titularizat de antrenorul Dan Fleseriu, avand o contributie impresionanta.

In 36 minute de joc, Pratt a totalizat 17 puncte, cu 4/4 la aruncarile de doua puncte, 1/4 la trei puncte si 6/9 la linia de pedeapsa. Mo a adaugat 11 recuperari, 5 pase decisive, 3 interceptii si un capac pentru 30 la eficienta si 2 la +/-.

Pratt a fost cel mai eficient jucator al etapei a 5-a si i-a devansat in ancheta pentru titlul de MVP pe Nikola Jevtovic de la FC Arges Pitesti si pe Eric Copes de la Rapid Bucuresti.

In varsta de 36 ani, originar din SUA, Monyea Pratt parcurge al 5-lea sezon in Romania. El a petrecut primele doua stagiuni alaturi de CSU Sibiu, dupa care a petrecut alte doua stagiuni la Craiova. Mo a revenit la Sibiu in aceasta vara. Prestatia din meciul cu Voluntari este cea mai buna de pana acum in sezonul 2021/22 pentru jucatorul nord-american.

Kris Richard depășește borna 1300 la puncte marcate în Liga Națională în condițiile în care parcurge o perioadă modestă la finalizare

Kris Richard a atins o nouă bornă în Liga Națională. Baschetbalistul în vârstă de 32 ani a ajuns la 1301 puncte marcate în primul eșalon al României. Toate în uniforma CSM CSU Oradea. El atinge acest reper în 89 meciuri.

Americanul cu cetățenie română a reușit această performanță în cadrul partidei pe care, CSM CSU Oradea a câștigat-o în fața lui CSM Galați, scor 84-62. Kris a înscris 8 puncte în 26 minute de joc, având 3/10 la aruncări și 5 la eficiență, respectiv cel mai mare coeficient +/- din cadrul echipei sale, 21.

În pofida atingerii acestui reper, Richard parcurge o perioadă nefastă din punct de vedere ofensiv. El are o medie de 8.8 puncte cu procentaj de 28% la aruncările de două puncte în patru apariții la nivelul Ligii Naționale în sezonul 2021/22. Kris a absentat în prima etapă din cauza unei accidentări.

Dacă în primul meci disputat în actuala ediție de campionat, contra lui CSM Târgu Jiu, Kris a avut 10 puncte cu 4/7 la aruncările din acțiune, el a înregistrat cifre de nerecunoscut în următoarele trei partide. A avut 3/10 în eșecul cu U-BT Cluj-Napoca, respectiv 2/10 și 3/10 în confruntările cu CSU Sibiu și CSM Galați. Așadar, el are 8/30 în ultimele trei meciuri de campionat. De altfel, Richard a avut 1/8 din acțiune la Porto, în cel mai recent meci din cupele europene al echipei orădene.

Indicele de eficiență, de 8.0 pe meci este cel mai modest al carierei sale în România. În precedentele trei sezoane petrecute în țara noastră, Kris a avut cel puțin 14.8 la eficiență pe sezon.

Foto: Roby Boros / CSM Oradea (Facebook)

Șase jucători au bifat prima apariție stagională în etapa a 5-a din LNBM

Șase jucători au disputat primul meci în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2021/22 în cadrul etapei a 5-a. Trei jucători au susținut primul meci în baschetul românesc, iar ceilalți trei au mai jucat în trecut, dar au susținut primul joc în această stagiune.

Continuă lectura „Șase jucători au bifat prima apariție stagională în etapa a 5-a din LNBM”

Declarații Maksim Sturanovic, cel mai bun jucător al CSM Galați în meciul de la Oradea

Maksim Sturanovic a fost cel mai bun jucător al echipei CSM Galați în meciul pierdut la Oradea, sâmbătă (23.10). Rezultatul final al confruntării contând pentru etapa a 5-a din Liga Națională Masculin – ediția 2021/22 a fost de 84-62.

Continuă lectura „Declarații Maksim Sturanovic, cel mai bun jucător al CSM Galați în meciul de la Oradea”