Ionuț Stroe: „Înainte de intrarea în competiție și pe durata ei va fi necesar un singur test Real Time PCR cu rezultat negativ, cu 48 ore înaintea începerii competiției”

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a susținut o conferință de presă în cursul zilei de miercuri (23.09). Acesta a vorbit despre măsura relaxării restricțiilor pentru anumite discipline sportive, incluzând sportul de sală, adică și baschet.

Continuă lectura „Ionuț Stroe: „Înainte de intrarea în competiție și pe durata ei va fi necesar un singur test Real Time PCR cu rezultat negativ, cu 48 ore înaintea începerii competiției””

VIDEO. Davis Bertans, de la Washington Wizards, vorbește public despre stilul lui Dusko Vujosevic

Davis Bertans este unul dintre jucătorii descoperiți și formați de Dusko Vujosevic la Partizan Belgrad. Baschetbalistul originar din Letonia evoluează la ora actuală în NBA, după o aventură deosebită alături de celebrul club din capitala Serbiei.

Continuă lectura „VIDEO. Davis Bertans, de la Washington Wizards, vorbește public despre stilul lui Dusko Vujosevic”

Actualizare. Haosul legislativ în ceea ce privește sportul românesc atinge un nou punct important: Startul competițiilor internaționale în disciplinele de sală!

Actualizare 2

Revenim cu o nouă precizare la cele de mai jos. Potrivit Hotărârii 668 din 14 August 2020, Anexa 3, Artucolul 2, Punctul I, membrii delegațiilor sportive internaționale care participă la competiții sportive organizate pe teritoriul României, în condițiile legii. (2) În absența unor reglementări contrare la nivel național, măsură stabilită la aliniatul (1) pct 2 nu se mai aplică cetățenilor străini și apatrizilor originari din cau rezidenți în state terțe dinspre care, la nivel european este stabilită ridicarea restricțiilor temporare asupra călătoriilor neesențiale către Uniunea Europeană.

Actualizare

Revenim cu o precizare referitor la materialul de mai jos: Potrivit Hotărârii Nr. 35 / 15 Iulie 2020, art. 21, punctul I, membrii delegațiilor sportive internaționale care participă la competiții sportive organizate pe teritoriul României sunt scutiți de măsura carantinei și a izolării în condițiile legii!

Așadar, echipele străine care vin să joace în competiții sportive internaționale organizate pe teritoriul României nu trebuie să petreacă 14 zile în carantină! În schimb, echipele românești se supun Ordinului 780…

Știrea inițială

Activitatea sportivă de sală se reia, dar nimeni nu pare să mai înțeleagă ceva din tot ce se întâmplă cu sportul românesc. La finele acestei săptămâni, mai exact sâmbătă (29.08), pe teritoriul României, se vor desfășura două meciuri de handbal masculin cu caracter internațional, oficial.

Potaissa Turda primește vizita echipei HRK Gorica din Croația, cu începere de la ora 18:00, în direct pe site-ul turdanews.ro. De asemenea, HC Dobrogea Sud Constanța primește replica lui HC Victor Stavropol din Rusia, cu începere de la ora 18:30, în transmisiune directă la DigiSport 3. Acestea sunt primele evenimente sportive de sală cu caracter oficial organizate pe teritoriul României după emiterea Ordinului 780, comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății.

Potrivit prevederilor acestuia, echipele trebuie să stea 14 zile în cantonament și să se antreneze fără contact. În plus, așa cum notează și handbalmania.ro, antrenamentele trebuie să se desfășoare, cu menținerea distanței de 2 metri între persoane și a asigurării unui spațiu de minim 7 metri pătrați/persoană.

Știm foarte bine că atât handbalul, cât și baschetul se joacă cu sute sau mii de contacte între protagoniști pe parcursul unui singur meci. Prin urmare, cum este posibil să te antrenezi conform prevederilor Ordinului, dar să joci așa cum amintitele discipline se desfășoară? Așa cum ne-am obișnuit să le urmărim și așa cum altfel nu se pot desfășura.

Există o vorbă românească: „Unde-i lege nu-i tocmeală!” Ce facem atunci când legea este de așa natură?

Dacă rămânem la handbal, în cursul primei săptămâni din luna septembrie se vor desfășura primele meciuri oficiale pe plan intern. Tot în sală! Vorbim aici despre turneul final al Cupei României la handbal feminin. Găzduit la Sala Polivalentă din București, transmis integral la Televiziunea Română. Urmat apoi de alte evenimente, sub formă de turnee, adică turneele de promovare în primul eșalon al României la handbal masculin și feminin, respectiv turneul final al Cupei României la handbal masculin și startul noului sezon competițional în Liga Zimbrilor (primul eșalon handbalistic), tot sub formă de turnee.

Este cât se poate de limpede că majoritatea (dacă nu toate) echipelor din sportul românesc de sală vor fi sufocate dacă actualele prevederi vor rămâne în vigoare. Cheltuielile legate de cantonament nu au fost prevăzute în bugetele echipelor și este posibil ca acolo unde există finanțare de la bugetele locale (adică majoritatea) să nici nu se acorde rectificări bugetare pentru acest regim de cantonament închis.

În așteptarea ședinței FIBA Europe Board din 1 septembrie, când vom afla cu exactitate dacă va exista baschet la nivel internațional sub egida forului internațional în perioada octombrie – decembrie 2020, respectiv a stabilirii cu exactitate a calendarului competițional pentru întrecerile interne, întreg baschetul românesc are privilegiul (dacă poate fi numit în acest fel) să urmărească cum acționează o altă disciplină de sală, în speță handbalul.

Cert este că toate activitățile trebuie să se adapteze la situația provocată de pandemie. Nimeni nu are cum să combată acest lucru. De asemenea, este adevărat, trăim într-o lume în care inconștiența unora poate să-i afecteze pe cei din jur. Cu toate acestea e limpede că viața trebuie să continue. Inclusiv în sport. Dacă legislația o permite…

Vlad Moldoveanu a lansat platforma „Train by Hoopdrillz” destinată tuturor practicanților jocului de baschet

Vlad Moldoveanu a anunțat lansarea platformei „Train by Hoopdrillz”. Aceasta oferă tuturor practicanților jocului de baschet să aibă acces la o selecție de antrenamente specifice jocului de baschet.

Continuă lectura „Vlad Moldoveanu a lansat platforma „Train by Hoopdrillz” destinată tuturor practicanților jocului de baschet”

Doliu în lumea baschetului mureșean

Fost jucător de baschet, arbitru, comisar FRB și iubitor al sportului cu mingea la coș, veșnic implicat în viața baschetbalistică mureșeană, mentor al numeroase generații de jucători și arbitri, Bara Péter s-a stins din viață.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Sâmbătă (26.07) s-a desfășurat primul eveniment sportiv în sală, pe teritoriul României, de la declanșarea pandemiei

Primul eveniment sportiv de sală (indoor) organizat pe teritoriul României s-a desfășurat sâmbătă (25.07) la inițiativa echipei de handbal masculin Potaissa Turda. Este vorba despre un turneu de pregătire la care alături de gazde au fost invitate alte trei echipe, dar numai două dintre invitate au putut să se organizeze și să participe la eveniment.

Continuă lectura „Sâmbătă (26.07) s-a desfășurat primul eveniment sportiv în sală, pe teritoriul României, de la declanșarea pandemiei”

Ministrul Tineretului și Sportului a declarat că se ia în calcul posibilitatea începerii activității sportive în spații închise

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a declarat că se ia în calcul posibilitatea începerii activității sportive în spații închise. Amintitul oficial a participat miercuri (15.07) o ședință cu reprezentanţii sporturilor care se desfăşoară în spaţii închise.

Continuă lectura „Ministrul Tineretului și Sportului a declarat că se ia în calcul posibilitatea începerii activității sportive în spații închise”

Se prelungește starea de alertă în România. Fără activitate sportivă (cel puțin) încă o lună!

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat miercuri (15.07) prelungirea cu încă 30 de zile a stării de alertă pe teritoriul întregii țări. Șeful statului a anunțat că nu au fost impuse noi restricții pe lângă cele deja în vigoare. Totodată a accentuat că nu se implementează alte măsuri de relaxare.

Continuă lectura „Se prelungește starea de alertă în România. Fără activitate sportivă (cel puțin) încă o lună!”

Andrei Vatutin: „Shengelia a solicitat de la bun început să i se permită să joace pentru echipa națională a Georgiei. CSKA Moscova a fost de acord cu acest lucru!”

Andrei Vatutin, președintele lui CSKA Moscova, a declarat că Tornike Shengelia beneficiază de sprijinul clubului din capitala Rusiei și că în urma negocierilor dintre părți s-a ajuns la un acord cu privire la permisiunea acordată jucătorului de a evolua pentru echipa națională a Georgiei. Amintitul oficial a răspuns astfel în cel mai bun mod posibil președintelui Georgiei, care s-a declarat deranjată de opțiunea lui Shengelia de a semna cu echipa cunoscută drept a armatei rusești.

Continuă lectura „Andrei Vatutin: „Shengelia a solicitat de la bun început să i se permită să joace pentru echipa națională a Georgiei. CSKA Moscova a fost de acord cu acest lucru!””