Programul Turneului Internațional de Baschet în Fotoliu Rulant „Maria” – ediția 2020

Turneul internațional de baschet în fotoliu rulant TIBFR „Maria” – ediția a 16-a, se va desfășura la finele acestei săptămâni. Mai exact, partidele acestui eveniment vor avea loc sâmbătă (07.08), la sala de jocuri sportive a Universității din Oradea.

Continuă lectura „Programul Turneului Internațional de Baschet în Fotoliu Rulant „Maria” – ediția 2020”

Turneul Internațional de Baschet în Fotoliu Rulant ‘Maria’, (TIBFR ‘Maria’) 2020 – ediția XVI va avea loc la Oradea, în 6-8 august 2021

TIBFR ‘Maria’ este la ora actuală cel mai important eveniment de baschet adaptat din România. Cea de-a XVI-a ediție a Turneului Internațional de Baschet în Fotoliu Rulant “Maria”, se va derulata sub deviza ‘100% baschet’.

Continuă lectura „Turneul Internațional de Baschet în Fotoliu Rulant ‘Maria’, (TIBFR ‘Maria’) 2020 – ediția XVI va avea loc la Oradea, în 6-8 august 2021”

Vino să-l vezi pe LeBron James în “Space Jam – O nouă eră” cu Nike și Sport Arena Streetball

LeBron James, superstarul echipei Los Angeles Lakers este din nou în prim plan la Hollywood, în animația „Space Jam – O nouă eră”. Nike și Sport Arena Streetball te așteaptă vineri (16.07), de la ora 16.00, la Cinema City din AFI Cotroceni la un eveniment special dedicat premierei noului film al lui LeBron.

Continuă lectura „Vino să-l vezi pe LeBron James în “Space Jam – O nouă eră” cu Nike și Sport Arena Streetball”

Avansează lucrările de construcție ale noii Săli Polivalente din Pitești

Lucrările de construcție ale noii Săli Polivalente din Pitești continuă. Recent, mai exact pe 30 iunie, s-a semnat contractul de racordare la sistemul de distribuție a gazelor naturale pentru asigurarea serviciilor de utilități la nou sală de sport din localitate.

Potrivit paginii de facebook a Primăriei Municipiului Pitești, stadiul lucrărilor la Sala Polivalentă Pitești a ajuns la 70%. Actualmente se lucrează la finisarea interioarelor și la închiderea fațadelor. După aceste etape urmează mobilarea acesteia.

Participanții la activitatea baschetbalistică care au efectuat vaccinul anti-COVID-19 sunt exceptați de la obligația testării!

Federația Română de Baschet a actualizat Protocolul Medical referitor la organizarea și desfășurarea competițiilor de baschet în sălile de sport. Acesta vizează atât întrecerile de seniori, cât și cele de juniori.

Continuă lectura „Participanții la activitatea baschetbalistică care au efectuat vaccinul anti-COVID-19 sunt exceptați de la obligația testării!”

Hotărârea Nr. 29/14.05.2021 a CNSU – Art. 14: „Se propune menținerea interdicției de organizare și desfășurare a competițiilor sportive cu participarea publicului în spații închise până la 31.05.2021”

Accesul publicului la competițiile sportive în spații închise nu este permis, cel puțin până la finele lunii mai 2021. Aceasta este decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) din data de 14.05.2021. Măsura este prevăzută în Hotărârea Nr. 29, privind propunerea adoptării unor măsuri de relaxare în contextul evoluției pandemiei COVID-19.

Continuă lectura „Hotărârea Nr. 29/14.05.2021 a CNSU – Art. 14: „Se propune menținerea interdicției de organizare și desfășurare a competițiilor sportive cu participarea publicului în spații închise până la 31.05.2021””

United Hoops se alătură Real Betis Baloncesto Camp

UnitedHoops se alătură Real Betis Baloncesto Camp. Acesta este un eveniment destinat tinerilor practicanți ai jocului de baschet, cu precădere din România, în cadrul căruia participanții beneficiază de antrenamente sub comanda unor specialiști ce lucrează în cel mai performant sistem de formare a jucătorilor de baschet din Europa.

Ajuns la cea de-a 2-a ediție, Campul Real Betis Baloncesto se va desfășura în perioada 26-31 iulie anul curent. Evenimentul va fi găzduit la Sala Sporturilor Gabriela Szabo din Voluntari, fiind organizat de către IG Hoops, compania lui Ionuț Georgescu, team managerul deținătoarei Cupei României la baschet masculin, CSO Voluntari. De altfel, campul este organizat cu sprijinul tehnic al clubului ilfovean.

Reamintim că ediția inaugurală s-a desfășurat vara trecută, în condiții speciale, în plină pandemie COVID-19, la Sala Transilvania din Sibiu. Campul s-a bucurat de un real succes, așa cum este firesc dacă ținem cont de faptul că la clubul din Sevilla s-au format și s-au lansat jucători de talie internațională precum Tomas Satoransky, Kristaps Porzingis sau Willy Hernangomez. De asemenea, la această grupare a evoluat cel mai în vogă jucător român al momentului, Emanual Cățe.

De altfel, în prezent la academia Coosur Real Betis Baloncesto activează patru tineri jucători de baschet români. Este vorba despre Iaroslav Fraseniuc (U14), respectiv Andreas Blidaru, Lorenzo Diaconescu și Victor Muscă (U16).

Participanții la acest camp trebuie să știe că unul dintre antrenorii sub comanda căruia vor avea oportunitatea să lucreze este Javier Carasco. Acesta este antrenor asistent la prima echipă a lui Coosur Real Betis Sevilla, în Liga ACB. El este principalul colaborator al antrenorului principal, reputatul Joan Plaza, care de-a lungul timpului a antrenat în Euroligă la cârma unor echipe precum Real Madrid sau Zalgiris Kaunas. De altfel, Carasco a lucrat și cu alte nume importante ale antrenoratului așa cum sunt Aito Carcia Reneses sau Luis Casimiro.

Colectivul de antrenori care se vor asigura că oferă cele mai bune ședințe de pregătire participanților mai cuprinde alți trei antrenori din cadrul Coosur Real Betis Baloncesto. Aceștia sunt: Pablo Gonzalez și Nacho Benitez – antrenori principali la categoriile U18 și U14 ale clubului iberic, dar și tehnicieni cu experiență la nivelul redutabilelor loturi naționale juvenile ale Spaniei, respectiv Mikel Ereno – tehnician ce a lucrat și la campul Real Betis din Islanda. De asemenea, la camp vor lucra 12 antrenori români.

Organizatorii au anunțat că oferă tinerilor participanți la camp un pachet ce cuprinde 11 ședințe de antrenament, echipamente de joc și prezentare, fișă individuală de evaluare, apă și fructe la fiecare antrenament, respectiv un work-shop educativ, cu invitați speciali.

Amănunte și înscrieri în următorul link –  https://ighoops.com/camp-2021/.