Baschetul 3×3 a învins ploaia: Finale spectaculoase la Sport Arena Streetball, după un turneu furtunos

CSU Neptun Athletic Constanța, la masculin și CSU Știința București, la feminin, au încheiat victorioase cel de-al doilea turneu Sport Arena Streetball al sezonului outdoor de baschet 3×3. După un weekend capricios, baschetul a învins ploaia și finalele s-au disputat în aer liber pe terenurile din Universitatea Politehnică București.

Continuă lectura „Baschetul 3×3 a învins ploaia: Finale spectaculoase la Sport Arena Streetball, după un turneu furtunos”

Caruselul emoțiilor din Constanța: România se califică în extremis la Europenele de Baschet 3×3

Naționala feminină de baschet 3×3 a României a obținut în weekend calificarea la Campionatele Europene după un adevărat carusel al emoțiilor. Naționala noastră de fete a participat până acum la toate edițiile FIBA 3×3 Europe Cup.

Continuă lectura „Caruselul emoțiilor din Constanța: România se califică în extremis la Europenele de Baschet 3×3”

România avansează în sferturile de finală ale ambelor întreceri la FIBA 3×3 Europe Cup de la Constanța

Reprezentativele României au avansat în sferturile de finală ale FIBA 3×3 Europe Cup Qualifier 2022. Evenimentul se desfășoară la Constanța, în baza sportivă amenajată pe Faleza Cazino. Atât la masculin, cât și la feminin, tricolorii au obținut prezența între primele opt echipe ale competiției și păstrează astfel șanse de calificare la turneul final ce va avea loc în luna Septembrie, în Austria.

La masculin, România a depășit Italia, scor 21-16. Vulturii au jucat în formula Christian Chițu, Alexandru Coconea, Mario Lazăr și Cristian Mâinea. În lupta pentru întâietate în Grupa C, compatrioții noștri au fost învinși de Estonia, scor 12-22. Astfel, România s-a clasat pe locul al 2-lea în grupă și va întâlni Muntenegru, ocupanta locului 1 în Grupa A, acolo unde a întrecut Polonia și Macedonia de Nord.

La feminin, reprezentantele țării noastre au început întrecerea cu o înfrângere. Sonia Ursu, Alina Podar, Anamaria Vîrjoghe și Anca Stoenescu au cedat în fața Turciei, scor 13-16. Astfel, cel de-al 2-lea meci a avut caracter decisiv pentru continuarea cursei de calificare la turneul final. Acvilele s-au duelat cu Italia, echipă pe care au depășit-o cu scorul de 15-9. Prin urmare, compatrioatele noastre s-au clasat pe locul al 2-lea în Grupa B, urmând să se dueleze cu Cehia în sferturile de finală.

Iată programul echipelor României în sferturile de finală, ce au loc duminică (05.06) la malul Mării Negre:

  • Feminin, România vs Cehia – ora 10:55
  • Masculin, România vs Muntenegru – ora 16:30

Toate meciurile sunt transmise în direct pe canalul YouTube FIBA 3×3, respectiv pe pagina de facebook 3×3 Romania.

Amintim că la acest eveniment participă 13 echipe naționale la masculin și 12 la feminin. Se acordă trei locuri la turneul final în competiția masculină, respectiv două la feminin.

FIBA 3×3 Europe Cup Qualifier 2022 are loc la finele acestei săptămâni la Constanța. Se dă startul celui de-al 2-lea ciclu olimpic în această disciplină!

Drumul către un nou an european începe pentru naționalele de baschet 3×3 ale României la Constanța, gazda tradițională în ultimii cinci ani a unuia dintre turneele de calificare pentru Europenele de baschet 3×3.

Continuă lectura „FIBA 3×3 Europe Cup Qualifier 2022 are loc la finele acestei săptămâni la Constanța. Se dă startul celui de-al 2-lea ciclu olimpic în această disciplină!”

Sarah Dumitrescu și Ana Maria Vîrjoghe au debutat în echipa națională 3×3 a României cu ocazia turneului FIBA 3×3 Women Series de la Tel-Aviv

România a luat startul în FIBA 3×3 Women Series 2022. Etapa inaugurală a circuitului mondial în streetballul feminin se desfășoară la sfârșitul acestei săptămâni la Tel-Aviv (Israel).

Continuă lectura „Sarah Dumitrescu și Ana Maria Vîrjoghe au debutat în echipa națională 3×3 a României cu ocazia turneului FIBA 3×3 Women Series de la Tel-Aviv”