Video. Jayson Tatum aduce victoria pentru Boston Celtics în Philadelphia

Jayson Tatum a marcat coșul victoriei pentru Boston Celtics în deplasare, pe terenul Philadelphiei 76ers, în sezonul regulat din NBA. Rezultatul final a fost de 110-107.

Tatum a transformat o aruncare de trei puncte cu 1.3 secunde rămase pe timpul de joc, după o acțiune colectivă, cu repunerea mingii din jumătatea de atac. Superstarul lui Boston, desemnat zilele trecute MVP al All Star Game-ului, a recepționat mingea undeva l a centrul terenului, în plină viteză. El s-a oprit la semicerc și a transformat aruncarea care s-a dovedit a fi decisivă.

Philadelphia nu a mai avut timp de odihnă, astfel încât mingea a fost repusă imediat de sub propriul panou. Aceasta a ajuns la Joel Embiid. Pivotul camerunez al a trimis mingea în coș din propria jumătate de teren în uralele publicului local, dar arbitrii au anulat reușita pe motiv că mingea a părăsit mâna lui Embiid după expirarea timpului de joc. Lucru confirmat de reluări.

Boston a terminat cu 16 reușite de pe semicerc, având 44% la acest procedeu. Notabil este faptul că învingătorii au avut procentaj superior la aruncările din acțiune și mici avantaje la recuperare și pase decisive, dar raportul vizitelor la linia de pedeapsă a echilibrat balanța. Sixers au avut 28/35 pentru 80%, în timp ce Celtics au avut 8/12 pentru 66%. Așadar, un plus de 20 puncte pentru gazde din aruncări libere!

Jaylen Brown a totalizat 26 puncte, 3 intercerpții, Derrick White a venit cu 18 puncte de pe bancă, iar Jayson Tatum a terminat cu 18 puncte, 13 recuperări și 6 pase decisive. Toți titularii lui Boston au avut cel puțin zece puncte marcate.

În replică, Joel Embiid a reușit 41 puncte, având 12/21 din acțiune și 17/18 la libere. El a adăugat 12 recuperări, 5 pase decisive și 3 capace. James Harden a adăugat 21 puncte, 8 pase decisive, 3 intercepții, iar Tobias Harris a terminat cu 19 puncte, iar PJ Tucker a contribuit cu 16 recuperări pentru Phila.

Boston are 3-0 în meciurile directe cu Philadelphia în acest sezon competițional. Celtics sunt fruntași în Conferința Est, cu 44-17 la general. În schimb, Sixers completează podiumul, având un bilanț de 39-20.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.