SCM winsed.swiss Timișoara câștigă meciul de deschidere al LNBM – ediția 2023/24

SCM winsed.swiss Timișoara a învins CSM Galați în meciul de deschidere al Ligii Naționale Getica 95 la baschet masculin – ediția 2023/24. Partida a avut loc vineri (22.09), la Sala Constantin Jude din Timițoara. Rezultatl final a fost de 85-81.

În debutul confruntării formația gazdă s-a desprins la 13-2, dar dunărenii au reacționat și s-au apropiat pe tabela de marcaj. Galațiul s-a apropiat la un punct, dar Nikola Gajic a stabilit scorul la prima pauză, 20-16.

Formația antrenată de Florin Nini a trecut la conducere spre jumătatea secvenței a 2-a, dar amfitrionii au răspuns cu un parțial de 17-6 prin intermediul căruia au revenit la conducere, s-au desprins din nou, dar repriza s-a terminat cu cinci puncte marcate de vizitatori. Astfel, după 20 minute de joc scorul era de 44-44.

Repriza a 2-a a fost aprig disputată. Niciuna dintre protagoniste nu s-a putut desprinde la mai mult de cinci puncte. Timișoara a fost mai mult în avantaj, însă echipa din Galați s-a ținut aproape. Scorul cu zece minute înainte de final a fost de 67-67.

Ofensivele au păcătuit pe parcursul sfertului decisiv. Doar 14 puncte au înscris, cumulat, cele două protagoniste în primele șase minute și jumătate ale secvenței a 4-a. Timișoara a fost în avantaj, cu o singură excepție, pe tot parcursul acestei perioade de joc.

Formația din Galați a avut un număr dublu de reușite de pe semicerc, a terminat cu mai multe pase decisive și mai multe recuperări, având 22 mingi culese la panoul advers! De asemenea, raportul posesiilor pierdute a fost egal. Timișoara a avut procentaj mai bun la aruncările din acțiune și a obținut un avantaj de 13 puncte de la linia de pedeapsă, acolo unde CSM Galați a avut 7/20 pentru 35%!

Igor Kesar a reușit 22 puncte, 7 recuperări, Edward Petrescu a adăugat 14 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive, 2 intercepții, Nikola Gajic a terminat cu 11 puncte, 11 recuperări, iar Tyreek Scott Garyson a avut 11 puncte, 4 pase decisive pentru Timișoara. În replică, Marlon Ruffin a totalizat 23 puncte, 6 recuperări, Basti Ionescu a adăugat 16 puncte, 4 pase decisive, iar Marius Ciotlăuș a bifat 11 puncte, 13 recuperări, 6 pase decisive pentru Galați.

Amintim că în sezonul trecut acest meci s-a desfășurat în ultima etapă din prima fază. Atunci Timișoara a învins la mare luptă (scor 79-77) și a obținut calificarea în TOP 10.

Foto: Leii din Banat – Baschet SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timişoara (Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.