Rapid învinge CSU Sibiu după prelungiri. Feroviarii au șansa să obțină avantajul terenului propriu în primul tur al playoff-ului!

Rapid București a învins BC CSU Sibiu, scor 87-82, în ultimul mci al etapei a 27-a din Liga Națională Getica 95 – ediția 2023/24. Partida a avut loc duminică (31.03), la București, fiind necesară o repriză de prelungiri pentru stabilirea învingătoarei.

Formația antrenată de Tomas Rinkevicius a controlat primele 30 minute de joc ale partidei. Ardelenii conduceau cu scorul de 65-49 în minutul 31 al partidei, însă Rapid a realizat un parțial de 25-9 prin care a trimis partida în prelungiri. Alexander Hunter a restabilit egalitatea la ultima acțiune de atac din timpul regulamentar pentru formația gazdă. Sibiul a avut ultima aruncare, după timeout, prin Jay Threatt. Mingea nu a intrat în coș.

Runda suplimentară a demarat cu două coșuri de trei puncte în contul feroviarilor. De aici, Rapid a controlat situația și a păstrat un avantaj de cel puțin o posesie până la epuizarea timpului de joc.

Sayeed Pridgett a totalizat 25 puncte, 7 pase decisive, confirmând încă o dată că dispune de un arsenal ofensiv de excepție. Paulius Petrilevicius a adăugat 18 puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive, iar Alex Hunter a bifat 17 puncte, 8 pase decisive, 5 recuperări pentru Rapid.

De cealaltă parte, Marc Loving a reușit 20 puncte, 8recuperări, Mouhammed Barro și Nandor Kuti au adăugat câte 14 puncte, iar Jay Threatt a bifat 13 puncte, 6 recuperări și 6 pase decisive pentru CSU Sibiu.

După acest meci, Rapid București are 8-9 la general și se situează pe locul al 5-lea în TOP 10. Feroviarii primesc vizita lui FC Argeș Pitești în ultima etapă. Acest duel va determina numele echipei care va beneficia de avantajul terenului propriu în primul tur al playoff-ului.

În schimb, BC CSU Sibiu are 7-10 la general și va termina sezonul regulat pe locul 6 indiferent ce se întâmplă în ultima etapă.

Un răspuns la „Rapid învinge CSU Sibiu după prelungiri. Feroviarii au șansa să obțină avantajul terenului propriu în primul tur al playoff-ului!”

  1. Felicitari pentru victoria Rapidului impotriva echipei CSU Sibiu! A fost un meci tensionat si plin de adrenalina, iar Rapid a demonstrat inca o data calitatile sale ofensive prin jucatorii sai precum Alexandru Hunter si Sayeed Pridgett. Speram ca acest succes sa aduca echipei noastre un loc favorabil in playoff, si sa ne faca mandri in continuare de echipa noastra de baschet preferata! Forza Rapid!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.