Euroliga 2019/20, Etapa 1 – MVP: Mike James (CSKA Moscova)

Mike James, cel mai bun marcator al sezonului precedent în Euroliga masculină, a debutat impresionant în uniforma lui CSKA Moscova. El a fost cel mai eficient jucător al primei etape în noua stagiune la cel mai înalt nivel posibil în Europa și a ajutat noua sa echipă să învingă pe terenul Valenciei.

James culege astfel laurii rundei inaugurale fiind desemnat cel mai bun jucător (MVP) al acesteia. Cu un indice de 28 la eficiență și un procentaj impecabil la aruncările din acțiune, americanul și-a făcut intrarea în scenă alături de campioana în exercițiu a Europei după ce fosta sa echipă a renunțat la serviciile sale în această vară.

În doar 19 minute și 38 secunde de joc, Mike James a totalizat 20 puncte, având 7/7 la aruncările din acțiune și 5/9 la linia de pedeapsă. A adăugat 5 pase decisive, fără posesie pierdută și a cules 2 recuperări pentru 28 la eficiență. El a comis o greșeală personală și a fost faultat de șase ori.

Acesta a fost al 113-lea meci de Euroligă din cariera lui Mike. El a bifat câte două sezoane alături de Baskonia și Panathinaikos, respectiv unul cu Milano. Așadar, se află la cel de-al 6-lea sezon în competiția supremă de pe bătrânul continent.

Absolvent al universității Lamar, James a mai jucat în Croația, Israel, Grecia, NBA și China. Măsoară 1.85 metri, are 29 ani și evoluează în principal la poziția 1, chiar dacă este un profil de jucător marcator în principal, respectiv creator pentru colegi în plan secundar.

James a avut o medie de 19.8 puncte pe meci în sezonul trecut, când a fost desemnat câștigător al trofeului Alphonso Ford, destinat celui mai bun marcator din Euroligă. Alte distincții obținute sunt două titluri de MVP al etapei, o distincție de MVP al lunii, respectiv includerea în a 2-a echipă ideală a sezonului 2018/19 la nivel de Euroligă.

Are două titluri de campion al Greciei, o cupă a Greciei și o SuperCupă a Italiei.

Liderii primei etape în Euroliga masculină

Eficiență – Mike James (CSKA Moscova), 28
Puncte – Nikola Mirotic (FC Barcelona), 24
Recuperări – DeShaun Thomas (Panathinaikos), 11
Pase decisive – Martin Hermannssonn (Alba Berlin), 9
Intercepții – Nihad Djedovic (Bayern), Janis Timma (khimki), câte 4
Capace – Youssoupha Fall (Baskonia), 5

Cele mai spectaculoase acțiuni ale rundei

Foto: www.euroleague.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.