Deschizătorii de drum în baschetul 3×3

Baschetul românesc 3×3 va lua parte la Jocurile Olimpice 2020. La debutul absolut, țara noastră este reprezentată de către echipa națională 3×3 feminin.

Calificarea a fost obținută pe baza Ranking-ului de țară, România clasându-se în ierarhia feminină între primele patru, astfel încât a obținut dreptul de participare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. La acest rezultat un aport major l-a avut Federația Română de Baschet.

Aceasta, împreună cu mai mulți parteneri, între care este limpede că trebuie evidențiați jucătorii și cluburile, a organizat numeroase evenimente ce au adus puncte importante în Ranking-ul de țară. În plus, România a participat de-a lungul anului 2019 la diferitele evenimente organizate pe întreaga planetă. Ele au adus la rândul lor puncte importante țării noastre.

Pe de altă parte, pentru a putea spera sau visa ca România să poată fi reprezentată la acest nivel, pentru a participa, a 2-a oară în istorie, la o competiție de baschet cuprinsă în programul olimpic, altcineva a asigurat pionieratul. Este vorba despre Sport Arena Streetball.

Vorbim despre acea instituție, acea companie care a asigurat pionieratul în baschetul 3×3. Nu doar în România. Nu doar în Europa. Ci la nivel global. Sport Arena a asigurat pionieratul și a oferit streetball-ului expunere, organizare impecabilă, distracție și a oferit rețeta pentru ca această disciplină, denumită între timp 3×3, să se bucure de popularitate. Condiție absolut necesară ca orice disciplină sportivă, în Mileniul III, să fie luată în considerare pentru includerea în programul olimpic

Sport Arena este, în primul rând, despre doi oameni extrem de importanți. Radu Petre (foto, stânga) și Vlad Constantinescu (foto, centru). Două nume cunoscute pentru toți cei care sunt implicați direct în baschetul 3×3. Oameni despre care aproape nimeni din exteriorul streetball-ului nu au auzit. Eventual au auzit cei care au achiziționat echipamente pentru baschet și dotări pentru mai multe discipline sportive în sălile de sport din țară.

Și cum ei sunt extrem de reținuți și discreți în ceea ce privește apariția publică sau construirea unei imagini – așa cum bine știm că se întâmplă cu aproape toți oamenii aflați în fruntea unor organisme importante (spre exemplu nu găsești o poză cu ei în care să promoveze brandul pe care l-au construit, iar unul dintre ei nici măcar nu folosește rețelele de socializare) – nu se va insista nici aici foarte mult în ceea ce privește popularizarea lor. Pur și simplu, sunt oameni pasionați și dedicați muncii pe care o desfășoară. Și, foarte important, acordă o atenție deosebită la detalii. De aici rezultă numeroasele evenimente de mare amploare găzduite și/sau organizate de Sport Arena în manieră cum nimeni altcineva nu a făcut-o în țara noastră. Cel puțin în baschet. Indiferent că e 5×5 sau 3×3.

Un alt nume important în tot ce semnifică Sport Arena Streetball este Adrian Popa (foto, dreapta). Fost jurnalist, comentator, om ce a acumulat o bogată experiență în mediul online și nu numai, cu textele scrise despre baschet, „Celentano” s-a alăturat de ceva timp acestui proiect și a devenit, de-a lungul anilor, un alt pilon de bază al acestui proiect. Un proiect care, fără exagerare, candidează cu reale șanse la titlul de cel mai reușit în baschetul românesc și unul de referință pentru sport, respectiv pentru întreaga societate românească.

Nu știu dacă ei conștientizează, dar sunt convins că alții nu au idee ce rol au avut acești oameni în tot ce înseamnă 3×3. O dată ca disciplina să devină olimpică, iar apoi ca să vadă România calificată la ediția inaugurală a Jocurilor Olimpice cu baschetul 3×3 în programul celui mai mare eveniment sportiv de pe planetă.

Pe scurt: „de pe stradă, la Olimpiadă!”.

Sport Arena Streetball, cei trei oameni enumerați și echipa entuziastă cu care lucrează de ani de zile, merită recunoștința și aprecierea noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.