Keith Clanton: „A fost un sezon OK pentru noi. Am simțit că putea să fie mai bun pentru echipa noastră!”

Cel mai eficient jucător al primei grupe valorice în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2019/20 a fost americanul Keith Clanton. Înalt de 2.06 metri, el evoluează la poziția 5.

Absolvent al universității Central Florida, Clanton și-a început cariera profesionistă în 2013, în Polonia. El a jucat pentru Anwil Włocławek, Seoul Samsung Thunders, Leones de Ponce, Hapoel Be’er Sheva, PAOK Salonic, Lukoil Academic, Levski Sofia, Rethymno Cretan Kings și Steaua București.

Aflat la primul sezon în România, pivotul în vârstă de 29 ani, originar din New Jersey, Clanton a avut medii statistice de 10.2 puncte, 11.9 recuperări, 2.9 pase decisive, 1.9 capace și 0.8 intercepții în 32 minute pe partidă. Keith a avut procentaje de 63% la aruncările din acțiune și 35% la linia de pedeapsă. El a fost liderul campionatului la recuperări.

Am discutat cu pivotul american despre experiența alături de Steaua București, consemnate în sezonul competițional 2019/20.

Keith, când ai început să practici jocul de baschet? Ai practicat și alte discipline sportive?

Am început să practic baschet la vârsta de 10 ani. Am practicat fotbal american și volei.

Când ai conștientizat că poți juca baschet la nivel profesionist?

Am simțit asta tot timpul. Este lucrul pe care mi-am dorit să-l fac de la bun început. Nu am avut niciun dubiu în acest sens.

Cum caracterizezi sezonul 2019/20?

Din punctul meu de vedere a fost un sezon OK. Am simțit că putea să fie mai bun pentru echipa noastră. Regret că nu am putut completa sezonul, să vedem cum ne-am fi comportat în playoff.

Cum te-ai simțit alături de Steaua București?

Steaua este o organizație excelentă, mi-a făcut plăcere să joc pentru această echipă. Am avut un antrenor extraordinar, un manager pe măsură și colegi de echipă foarte buni.

Ce ți s-a părut interesant în baschetul românesc?

Consider că baschetul românesc este de calitate. După părerea mea nu primește aprecierea pe care o merită. Am întâlnit numeroși jucători de certă valoare în Liga Națională.

Ce părere ai despre regula U23?

Îmi place această idee. Le oferă tinerilor șanse de a juca și de a progresa în compania unor jucători consacrați.

Ce jucători te-au impresionat în LNBM?

Mi-au plăcut jucătorii străini de la Cluj și Oradea. Totodată, consider că printre cei mai buni jucători din România sunt colegii mei de la Steaua.

Care a fost cel mai bun coleg de echipă la Steaua?

Cel mai bun coleg de la Steaua a fost Will Davis. Am petrecut foarte mult timp cu el și ne-am conectat foarte repede.

Ai fost cel mai bun recuperator din LNBM. Cum apreciezi această calitate a ta?

Este o calitate pe care am dezvoltat-o. Am acumulat experiență în joc și implicit am învățat cum să mă poziționez pentru a pune mâna pe minge.

Ai o bogată experiență în baschet și ai jucat în țări precum Polonia, Corea de Sud, Puerto Rico, Israel, Grecia, Bulgaria și România. Care este cea mai frumoasă amintire din cariera ta?

Cel mai important în cariera fiecărui sportiv este să câștige. Asta trezește cele mai frumoase amintiri. Așadar, cea mai frumoasă amintire a mea este câștigarea campionatului în Bulgaria.

Îți dorești să revii în România?

Mi-ar plăcea să revin în România și să joic, dacă o astfel de oportunitate de va ivi.

Cum gestionezi pandemia? Care este rutina ta zilnică în aceste condiții?

Stau în siguranță, ferit de expunere. Rutina mea zilnică cuprinde antrenament în parc și lucrez atât cât pot cu mingea. Cred că toată lumea trebuie să continue să mențină distanțarea socială, deoarece este cea mai sigură opțiune. Toți trebuie să avem grijă și să rămânem în siguranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.