U-BT Cluj-Napoca încheie anul 2022 cu o victorie la Tîrgu Mureș

U-BT Cluj-Napoca a încheiat anul 2022 cu o victorie muncită pe terenul lui CSM Tîrgu Mureș. Campioana și nou promovata au oferit un meci extrem de echilibrat și spectaculos în pofida absențelor notabile din ambele tabere. Rezultatul final a fost de 89-79.

Primul sfert a consemnat echilibru, protagonistele succedându-se de opt ori la conducere pe tabela de marcaj. În plus s-au consemnat treisituații de egalitate, niciuna dintre echipe nereușind să se desprindă la mai mult de patru lungimi. După zece minute de joc scorul a fost de 24-21 în favoarea echipei din Tîrgu Mureș.

Cu un Goran Martinic în formă maximă, ofensiva echipei gazdă a continuatsă producă. Mureșenii au găsit ținta de la distanță și au marcat după posesiile pierdute de adversar. În replică, U-BT a beneficiat de o contribuție consistentă din partea lui Emanuel Cățe. De asemenea, Clujul a avut un număr uriaș de vizite la linia de pedeapsă. Scorul după 20 minute de joc a fost de 47-41 în favoarea gazdelor.

Repriza secundă a demarat cu o triplă în contul amfitrionilor, dar jocul a fost întrerupt de mai multe ori, pentru minut importante din cauza unor probleme tehnice. Avantajul lui CSM Tîrgu Mureș a urcat la zece puncte, dar formația pregătită de Mihai Silvășan nu a cedat și s-a apropiat la unsingur punct, însă Goran Gajovic a înscris un al 5-lea coș de trei puncte spre finalul secvenței a 3-a pentru a se asigura că echipa sa rămâne în avantaj. După 30 minute de joc scorul era de 66-64 în favoarea gazdelor.

Nemanja Gordic a adus formația vizitatoare în avantaj după o aruncare de trei puncte. Echipele s-au succedat de mai multe ori la conducere în primele minute ale ultimului act. Echilibrul s-a păstrat, cele două protagoniste aflându-se de mai multe ori la egalitate pe tabela de marcaj. Un parțial de 14-0 a tranșat soarta meciului în favoarea echipei de pe Someș, cu Emi Cățe, Kasey Shepherd, Stefan Bircevic și Karel Guzman la finalizare.

Emi Cățe a totalizat 23 puncte, 6 recuperări, 2 capace, Karel Guzman a adăugat 13 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive, 3 intercepții, iar Kasey Shepherd a terminat cu 12 puncte, 6 recuperări pentru U-BT. De cealaltă parte, Goran Martinic a bifat 26 puncte, 6 pase decisive, iar Goran Gajovic a adăugat 15 puncte.

Jonathan Person și Branislav Vujadinovic nu au jucat pentru CSM Tîrgu Mureș în aceasstă confruntare. Leo Meindl și Victor Sanders au absentat din angrenajul lui U-BT Cluj-Napoca. Cu această ocazie s-a consemnat debutul lui Kasey Shepherd în uniforma campioanei en-titre a României.

U-BT Cluj-Napoca are 10-1 la general în Conferința A din Liga Națională de baschet masculin la încheierea anului 2022. În schimb, CSM Tîrgu Mureș a ajuns la 3-8.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.