Toomas Raadik se alătură lui CSM Miercurea Ciuc

Toomas Raadik este noul jucător al echipei CSM Miercurea Ciuc. Originar din Estonia, el se află la primul contact cu baschetul românesc.

În vârstă de 30 ani, înalt de 2.02 metri, jucător de pozițiile 3-4, acesta este component al echipei naționale a Estoniei. Raadik sosește de la Bærum Basket, grupare angrenată în campionatul din Norvegia.

În 14 partide disputate în primul eșalon al Norvegiei, Raadik a avut medii statistice de 15.8 puncte, 6.2 recuperări, 1.8 pase decisive și 1.0 capace pe partidă în 28.9 minute. El a avut 56% la două puncte, 48% la trei puncte și 87% la linia de pedeapsă pentru 18.2 la eficiență în sezonul 2019/20. El a jucat în acest sezon și pentru Jämtland Basket, în Suedia, unde a bifat 9 apariții.

Cariera profesionistă a lui Toomas a demarat în urmă cu 12 ani, alături de Pärnu, echipă din orașul său natal. Ulterior a evoluat la Pärnu II, Kalev, TalTech, respectiv Jämtland Basket. Așadar, el a jucat la nivel profesionist în Estonia, Liga VTB, Suedia și Norvegia.

Echipa din Miercurea Ciuc a mai perfectat transferul lui Vlad Coropodean (Galați), Rait-Riivo Laane (Rapla). De asemenea, au fost preluginte contractele lui Adrian Movileanu și Matevz Magusar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.