Zenit St. Petersburg învinge în fieful Baskoniei într-o restanță din Euroligă

Zenit St. Petersburg a învins pe terenul lui TD Systems Baskonia, scor 77-70, într-o restanță din cadrul etapei a 3-a în sezonul regulat al Euroligii masculine – ediția 2020/21. Partida s-a desfășurat luni (23.11), la Fernando Buesa Arena din Vitoria.

Jocul a demarat modest pentru ambele protagoniste, bascii câștigând secvența inaugurală la limită, scor 13-10. Continuarea a fost favorabilă rușilor, aceștia preluând inițiativa pe tabela de marcaj. La jumătatea partidei scorul era de 34-28.

Nivelul defensiv a continuat să fie ridicat, lucru specific pentru echipele antrenate de Xavi Pascual. Totuși, protagonistele au avut un tir mai bune pe parcursul reprizei secunde, când s-au marcat mai multe puncte, însă Zenit a rămas în control și a repurtat un succes important, în deplasare.

Mateusz Ponitka a totalizat 18 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive, Alex Poythress a adăugat 14 puncte, iar Arturas Gutaitis a terminat cu 13 puncte, 7 recuperări pentru învingători. În replică, Rokas Giedraitis a reușit 15 puncte, iar Luca Vildoza a adăugat 11 puncte, 6 pase decisive.

Ponitka se deplasează, alături de Zenit, la Kaunas, pentru meciul de joi (26.11), cu Zalgiris, contând pentru etapa a 11-a în Euroliga masculină. Ulterior, amintitul jucător se va întoarce în Spania, intrând în bula de la Valencia. El ar putea juca sâmbătă (28.11) în meciul cu România din calificările FIBA EuroBasket 2022.

Zenit St. Petersburg are 5-2 la general, iar Baskonia a ajuns la 4-5 după acest rezultat.

Foto: www.euroleague.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *