Zach LaVine va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Zach LaVine a primit acceptul să călătorească la Tokyo și să se alăture echipei naționale a SUA pentru Jocurile Olimpice de vară. El a ieșit din izolare și urmează să efectueze deplasarea în Japonia alături de cei trei jucători care tocmai au încheiat finala NBA 2021 și vro juca pentru echipa antrenată de către Gregg Popovich.

Știrea inițială
Zach LaVine nu a făcut deplasarea la Tokyo cu delegația Team USA

Zach LaVine nu a făcut deplasarea cu delegația oficială a echipei naționale de baschet a Statelor Unite ale Americii în Japonia, pentru participarea la Jocurile Olimpice de vară. Jucătorul de la Chicago Bulls a fost plasat în izolare, conform protocolului „health and safety” pe care sportivii din NBA trebuie să-l urmeze în cazul unei bănuieli referitoare la pandemia COVID-19.

USA Basketball a emis un comunicat oficial prin intermediul căruia precizează că speră să conteze pe LaVine la Jocurile Olimpice. Acest lucru ar putea să se materializeze dacă sportivul va avea posibilitatea să iasă din izolare.

Este cel de-al 3-lea caz de suspiciune de COVID-19 din lotul SUA în ultima săptămână. Bradley Beal a fost îndepărtat definitiv din echipă, în timp ce Jerami Grant a petrecut patru zile în izolare, perioadă în care a fost suspus la tot atâtea teste COVID-19. El a ieșit din izolare și a fost prezent pe teren la testul cu Spania, desfășurat duminica trecută. De altfel, Grant a făcut deplasarea la Tokyo cu lotul condus de Gregg Popovich.

LaVine a avut o medie de 10.3 puncte pe meci în cele patru partide test susținute alături de Team USA. El a fost al 3-lea marcator al echipei, fiind devansat de Damian Lillard și Kevin Durant. Totodată, Zach a impresionat prin calitățile atletice, pe care le utilizează pentru a alimenta jocul de tranziție al echipei sale, fiind autor a mai multor reușite de mare spectacol.

Este posibil ca LaVine să efectueze deplasarea în Japonia alături de cei trei protagoniști ai finalei NBA 2021 din lotul american. Khris Middleton, Jrue Holiday și Devin Booker se vor alătura lotului american la Tokyo după încheierea seriei dintre Milwaukee Bucks și Phoenix Suns. Aceștia vor ajunge în Japonia cu 24 ore înaintea meciului de debut al americanilor la Jocurile Olimpice, în compania Franței. Din Grupa A mai fac parte Iran și Cehia.

Reamintim că Team USA a operat deja două modificări în lotul de 12. Kevin Love și Bradley Beal au fost înlocuiți de JaVale McGee și Keldon Johnson.

Foto: www.usab.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *