Villeurbane revine de la -19 pentru a învinge campioana Europei! Kostas Antetokounmpo a marcat coșul victoriei!

LDLC Asvel Villeurbane a obținut o victorie uriașă în etapa a 3-a din sezonul regulat al Euroligii masculine – ediția 2021/22. Gruparea franceză a depășit deținătoarea trofeului, Anadolu Efes Istanbul, scor 75-73.

Efes părea să controleze jocul după o primă repriză în care a fost net superioare la toate capitolele. Echipa lui Ergin Ataman s-a desprins la 56-37 în minutul 24 al partidei, însă echipa patronată de Tony Parker nu a renunțat. Asvel s-a apropiat la nouă puncte cu zece minute înainte de final și a restabilit egalitatea la 67, prin tripla lui William Howard, cu cinci minute rămase pe ceas.

Același Howard a transformat o aruncare de două puncte la intrarea în penultimul minut pentru a aduce pe Villeurbane în avantaj, scor 71-70. Turcii au egalat la 73 prin tripla semnată de Vasilije Micic, dar Kostas Antetokounmpo, fratele lui Giannis – campionul NBA alături de Milwaukee Bucks – a marcat coșul victoriei după recuperare ofensivă, cu 12 secunde înainte de final. Shane Larkin a avut ultima aruncare a meciului, imprecisă.

Chris Jones a avut 16 puncte, 6 recuperări, William Howard a adăugat 13 puncte, Paul Lacombe a terminat cu 11 puncte, iar Dylan Osetkowski și Kostas Antetokounmpo au avut câte 10 puncte. De notat că Elie Okobo a terminat cu 10 pase decisive pentru învingători.

În replică, Vasilije Micic a totalizat 24 puncte, 3 intercepții, dar a pierdut posesia mingii de opt ori. Shane Larkin a adăugat 15 puncte, 6 pase decisive, iar Rodrigue Beaubois a terminat cu 13 puncte pentru Efes. De notat că fundașii lui Anadolu au avut 12 posesii pierdute în această confruntare!

Așadat, după victoriile cu Zalgiris Kaunas și Alba Berlin, echipa patronată de către Tony Parker a învins și pe Anadolu Efes Istanbul. Echipa franceză are 3-0 la general. În schimb, Anadolu Efes Istanbul suferă al 3-lea eșec consecutiv, după cele cu Real Madrid și CSKA Moscova.

Foto: LDLC Asvel (Twitter)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *