Viktor Gaddefors ajută Suedia să câștige la primul joc din calificările FIBA Basketball World Cup 2023

Viktor Gaddefors a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Suediei în victoria cu Finlanda, scor 72-62, într-un meci din calificările FIBA Basketball World Cup 2023. Meciul a avut loc joi (25.11), la Avicii Arena.

Duelul scandinav a fost controlat de suedezi. Aceștia au fost la conducere pe tabela de marcaj de la primul coș și până la finalul partidei. Scorul pe sferturi: 14-11, 17-8, 16-14, respectiv 25-29.

Gaddefors, jucător legitimat la Dinamo București, a fost al 2-lea marcator al învingătorilor. Extrema suedeză a totalizat 14 puncte, la care a adăugat 10 recuperări, 2 pase decisive și a încheiat cu 12 la +/-, respectiv 18 la eficiență în 29 minute de joc.

De cealaltă parte a jucat Ilari Seppala. Fundașul lui FC Argeș Pitești a bifat 15 minute de joc, având 5 puncte, 3 pase decisive, o intercepție și o recuperare pentru -1 la +/- și 4 la +/-.

Ludvig Hakanson a reușit 20 puncte și 10 pase decisive pentru Suedia, fiind MVP-ul partidei. Alți trei jucători ai învingătorilor au atins borna zece. Pentru Suedia a jucat și Jonathan Person, fost jucător la Mureș, Pitești și Craiova. El a totalizat 2 puncte, având patru greșeli personale în cinci minute de joc.

În celălalt meci al Grupei C, în prima etapă, Slovenia a învins în Croația, scor 76-74. În acest meci, Jakub Cebasek a reușit 4 puncte și 3 recuperări, Miha Lapornik a reușit 2 puncte, iar Luka Lapornik nu a punctat în 14 minute de joc pentru învingători. De cealaltă parte, Tomislav Gabric a avut 3 puncte, 3 recuperări în 11 minute de joc. Toți patru au jucat în trecut în România.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *