Video. Valencia învinge la limită pe Baskonia în deschiderea playoff-ului din Spania

Campioana Spaniei în exercițiu a irosit un avantaj important în meciul de deschidere al playoff-ului Ligii ACB – ediția 2021. TD Systems Baskonia a cedat la limită, scor 87-86, pe terenul Valenciei Basket în sferturile de finală ale competiției.

Duelul ce opune două dintre echipele care au reprezentat Spania în Euroliga masculină a fost extrem de spectaculos și a cuprins mai multe schimbări de situație. Valencia conducea la prima pauză, dar Baskonia a reușit un parțial de 26-13 în sfertul al 2-lea, conducând la jumătatea partidei cu scorul de 44-35.

Ecartul de nouă puncte s-a consemnat și cu mai puțin de șapte minute rămase de disputat din meci, când Baskonia conducea cu scorul de 74-65, după un contraatac finalizat cu un slam dunk. Finalul partidei a fost extrem de echilibrat și a cuprins mai multe schimbări la conducere.

Tripla lui Louis Labeyrie a adus pe Valencia în avantaj, scor 85-84, dar Baskonia a replicat prin Pierria Henry, în pătrundere. Cu 5.5 secunde rămase de jucat, Bojan Dubljevic a fost trimis la linia de pedeapsă. Muntenegreanul a transformat ambele aruncări și a stabilit rezultatul final întrucât apărarea Valenciei i-a furat mingea lui Henry la ultima posesie a oaspeților.

Bojan Dubljevic a totalizat 20 puncte, Nikola Kalinic a adăugat 18 puncte, 7 recuperări, iar Klemen Prepelic și Louis Labeyrie au avut câte 10 puncte fiecare pentru Valencia. În replică, Alec Peters a reușit 16 puncte, iar Pierria Henry a adăugat 15 puncte pentru basci.

Scorul general este de 1-0. Se joacă pe sistemul cel mai bun din trei partide. Meciul 2 se dispută la Vitoria, fiind decisiv pentru Baskonia.

În celălalt meci al zilei din playoff-ul Ligii ACB, Real Madrid a spulberat pe Gran Canaria, scor 103-79. Jocul a fost dominat de elevii lui Pablo Laso, aceștia desprinzându-se la 34-11 în primele zece minute de joc. Șapte jucători au avut între 10 și 14 puncte marcate pentru învingători. De cealaltă parte, Matt Costello a reușit 23 puncte pentru Gran Canaria.

Foto: www.acb.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.