VIDEO. Vaidas Kariniauskas marchează coșul victoriei împotriva lui Zalgiris Kaunas!

Juventus Utenos a repurtat o victorie de mare prestigiu în campionatul Lituaniei. Echipa lui Vaidas Kariniauskas a învins campioana în exercițiu, Zalgiris Kaunas. Rezultatul final a fost de 90-87.

Partida a fost controlată de Zalgiris pe parcursul primelor 30 minute de joc. Reprezentanta Lituaniei în Euroligă s-a desprins la șase lungimi în primul act și conducea cu scorul de 76-65 cu zece minute înainte de final. Nimic nu părea să prevestească alt deznodământ decât o victorie firească a lui Zalgiris.

Oaspeții conduceau cu scorul de 84-74 când erau mai puțin de șase minute pe timpul de joc. A urmat un parțial de 13-0 pentru gazde, completat de reușita lui Kariniauskas. Zalgiris a egalat la 87, dar același Kariniauskas a marcat coșul victoriei cu o aruncare de trei puncte când mai erau două secunde pe timpul de joc. Zalgiris nu a mai avut timp de odihnă și nu s-a putut apropia de coș în timpul rămas.

Titularizat în angrenajul lui Juventus, Vaidas a bifat 32 minute de joc, perioadă în care a totalizat 18 puncte. Fostul jucător al lui U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea a adăugat 4 pase decisive, 3 recuperări și un capac, pierzând însă șapte posesii.

Žygimantas Skučas a reușit 20 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive pentru învingători, iar Vytautas Šulskis a terminat cu 14 puncte, 4 recuperări. De asemenea, la succes a contribuit și Marius Runkauskas, fost jucător la Asesoft și CSM Steaua. Acesta a reușit 9 puncte în 12 minute pe parchet.

De cealaltă parte, Rokas Jokubaitis și Lukas Lekavicius au avut câte 13 puncte, primul bifând 6 pase decisive, iar al 2-lea a adăugat 5.

Zalgiris Kaunas suferă al 2-lea eșec stagional, dar se mențione pe primul loc având 12 victorii. În schimb, Juventus are 12-5 la general și ocupă locul 2, la egalitate cu Rytas.

Kariniauskas are 17 puncte, 6.4 pase decisive, 3.1 recuperări și 1.6 intercepții pentru 17.9 la eficiență în 30:16 minute pe partidă. Lituanianul are procentaje de 58% la două puncte, 32% la trei puncte și 72% la linia de pedeapsă în 18 apariții în sezonul 2020/21.

Foto&video: www.lkl.lt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.