VIDEO. Marcus Eriksson marchează zece coșuri de trei puncte într-un meci din Euroligă

Seara de vineri (05.03) a programat cinci partide în Euroliga masculină – ediția 2020/21. Trei dintre acestea au fost adjudecate de oaspeți. Totodată această zi de competiție a consemnat o performanță individuală rarisimă.

Alba Berlin a atins suta în deplasarea din Rusia, impunându-se pe terenul lui Khimki, scor 100-81. Moscoviții conduceau la pauză cu 47-41, dar în repriza secundă elevii lui Garcia Reneses a marcat 59 puncte și au încasat doar 34.

Marcus Eriksson a totalizat 36 puncte în 30 minute de joc. Suedezul a transformat zece aruncări de trei puncte din cele 13 încercate în această confruntare. El egalează recordul absolut de triple marcate într-un meci din Euroligă sub egida Euroleague Basketball. Alba a terminat cu 17/35 la semicerc. În replică, Jordan Mickey a reușit 29 puncte, 9 recuperări.

Anterior alți doi jucători au marcat zece coșuri de trei puncte într-o partidă de Euroligă. Este vorba despre Shane Larkin, care a reușit două astfel de performanțe, pe 6 martie 2020 și 29 noiembrie 2019, respectiv Andrew Goudelock, în 13 noiembrie 2014.

AX Olimpia Milano a învins pe terenul lui Zalgiris Kaunas, scor 69-64. A fost un meci în care deși era de așteptat să se marcheze cu generozitate, defensivele și-au făcut treaba foarte bine. Shavon Shields a reușit 23 puncte pentru învingători. De cealaltă parte, Marius Grigonis a totalizat 17 puncte pentru Zalgiris.

Fenerbahce Istanbul a câștigat pe terenul lui LDLC Asvel Villeurbane, scor 90-86. A fost o partidă echilibrată, cu un final generos în realizări pe tabela de marcaj. Turcii au triumfat în secvența decisivă cu 31-26. Nando De Colo a reușit 24 puncte, 6 pase decisive, alți trei jucători având peste zece puncte marcate pentru Fener. În replică, David Lighty a reușit 15 puncte pentru Asvel.

În fine, două partide au revenit gazdelor. Iată rezultatele:

  • Olympiacos Pireu vs Steaua Roșie Belgrad, scor 94-79
  • FC Barcelona vs TD Systems Baskonia, scor 71-57

Foto: www.euroleague.net
Video: www.EuroHoop
s.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *