Victor Wembanyama și Boulogne Levallois avansează în finala campionatului din Franța

Boulogne Levallois a avansat în finala campionatului Franței. Formația la care evoluează Victor Wembanyama a învins campioana en-titre și cea mai titrată echipă din istoria baschetului din Hexagon, LDLC Asvel Villeurbane, cu scorul general de 3-1.

Seria s-a terminat duminică (04.06), la Lyon. Meciul 4, transmis în direct pe SportExtra, a revenit lui Mets 92 cu scorul de 71-69.

Oaspeții au avut inițiativa pe tabela de marcaj, însă Asvel a reacționat în debutul secvenței decisive. Un parțial de 9-0 a făcut ca amfitrionii să preia conducerea, scor 63-62. Avantajul lui Villeurbane a urcat la trei puncte, însă finalul partidei a consemnat un parțial de 7-2 în cadrul căruia Wemby a ieșit la rampă.

Barry Brown a totalizat 18 puncte, 6 recuperări pentru formația antrenată de Vincent Collet. Juniorii Victor Wembanyama și Bilal Coulibaly au contabilizat împreună 31 puncte, 9 recuperări, 6 pase decisive pentru învingători.

De cealaltă parte, în absența lui Nando de Colo, Retin Obasohan a reușit 17 puncte, iar Antoine Diot a adăugat 13 puncte, toate marcate în repriza secundă pentru LDLC Asvel.

Scorul general a fost de 3-1 pentru Boulogne Levallois.

Vincent Collet, cel care este și selecționerul Franței, avansează în finala LNB Pro A pentru a 8-a oară în carieră. El are câte un titlu național câștigat la cârma echipelor Le Mans Sarthe și Asvel Villeurbane, respectiv cinci finale pierdute în succesiune la cârma lui SIG Strasbourg, între 2013 și 2017.

În finală, AS Monaco beneficiază de avantajul terenului propriu în fala lui Boulogne Levallois. Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci partide.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.