Victor Wembanyama a debutat pentru prima reprezentativă a Franței cu o prestație dominantă în Lituania

Victor Wembanyama a debutat în mod oficial pentru echipa națională de seniori a Franței. Copilul minune al baschetului din Hexagon a contribuit consistent la succesul zdrobitor repurtat de vicecampioana olimpică și europeană în Lituania, scor 90-65.

Partida a avut loc vineri (11.11). Aceasta contează pentru Grupa K din faza a 2-a a campaniei de calificare la Campionatul Mondial de baschet masculin – ediția 2023.

Sportivul în vârstă de 18 ani, înalt de 2.19 metri, dar cu calități de fundaș, a totalizat 20 puncte, 9 recuperări în 23 minute de joc. El a fost titularizat de către selecționerul Vincent Collet. Wembanyama a terminat meciul cu un indice de 23 la eficiență și 25 la +/-, fiind liderul Franței la ambele capitole.

Selecționarea lui Victor a venit după un start impresionant de sezon în primul eșalon din Franța. El a ajutat pe Levallois Metropolitans 92 să câștige șase din primele șapte meciuri disputate în LNB Pro A și a contribuit cu 21.3 puncte, 8.8 recuperări, 2.9 capace, 2.7 pase decisive și 0.6 intercepții în 31.3 minute pe partidă pentru 25.0 la eficiență.

În urma acestui rezultat, Franța și Lituania au 7-2 la general fiecare și se situează pe primele două poziții ale Grupei K. Ele sunt urmate de Muntenegru (6-3), Bosnia-Herțegovina (5-4), Ungaria (4-5) și Cehia (3-6). Primele trei clasate la încheierea meciurilor se califică la FIBA Basketball World Cup 2023.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.