Vasilije Micic califică pe Anadolu Efes Istanbul în finala Euroligii cu un coș de trei puncte pe sirenă

Vasilije Micic, MVP-ul Euroligii masculine din sezonul precedent, a marcat un coș de trei puncte pe sirenă prin intermediul căruia Anadolu Efes Istanbul a învins Olympiacos Pireu în meciul de deschidere al F4-ului 2022, de la Belgrad. Rezultatul final a fost de 77-74.

Jucătorul sârb a trimis mingea în coș chiar pe sirena ce a anunțat epuizarea timpului de joc al primei semifinale din Euroligă. Elenii restabiliseră egalitatea la 74 după o cursă de recuperare dusă până la extrem. Întreaga partidă a fost extrem de echilibrată, niciuna dintre protagoniste nereușind să se desprindă cu adevărat pe tabela de marcaj. La jumătatea partidei Olympiacos conducea cu un punct.

Efes a avut 14 reușite depe semicerc cu 41% la acest procedeu. Shane Larkin a totalizat 21 puncte, 7 pase decisive în 38 minute de joc. Elijah Bryant a adăugat 16 puncte, 6 recuperări, iar Vasilije Micic a terminat cu 15 puncte, 9 pase decisive, 6 recuperări pentru învingători De cealaltă parte, Shaquille McKissic a reușit 12 puncte, alți patru jucători de la Olympiacos având cel puțin zece puncte marcate.

Anadolu Efes Istanbul se califică pentru a 3-a oară consecutiv în finala Euroligii și se află la cel de-al 4-lea sezon succesiv în topul baschetului european. Turcii au piedut finala în 2019, se aflau pe primul loc în 2020 la momentul suspendării sezonului din cauza pandemiei și au câștigat trofeul în 2021.

Olympiacos Pireu a fost susținută de majoritatea publicului prezent la Stark Arena din Belgrad. Amintita grupare este înfrățită la nivel de galerie cu cea a lui Steaua Roșie Belgrad. Peste 15.000 spectatori au sprijinit reprezentanta Greciei, însă un sârb de la reprezentanta Turciei au ieșit la rampă în cel mai important moment al partidei.

În finală, programată duminică (21.05), Anadolu Efes Istanbul se duelează cu învingătoarea dintre FC Barcelona și Real Madrid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.