Vanoli Cremona, câștigătoarea Cupei Italiei 2019, nu va mai avea echipă de seniori

Vanoli Cremona este una dintre victimele pandemiei de coronavirus. Clubul italian a anunțat în cursul zilei de duminică (12.07) că închise echipa de seniori a clubului.

Sezonul 2019/20 a fost cel de-al 11-lea consecutiv și ultimul în primul eșalon baschetbalistic al Italiei pentru Cremona. Conducerea clubului a evaluat situația financiară. s-a concluzionat că nu există garanții financiare cu privire la capacitatea de a acoperi un sezon întreg la nivelul actual al Lega Basket Serie A.

Patronatul a stabilit că nu intenționează să vândă clubul și nici să declare faliment. Vanoli Cremona va activa în sezonul 2020/21 la nivel juvenil.

Clubul din Cremona a luat ființă în anul 1999, iar zece ani mai târziu a obținut promovarea în primul eșalon baschetbalistic al Italiei. Amintita grupare are un trofeu în palmares. Este vorba despre Cupa Italiei, competiție câștigată în 2019. Cel mai bun rezultat consemnat în Serie A este calificarea în semifinale (tot în 2019).

În sezonul 2019/20, Vanoli Cremona a fost semifinalistă în SuperCupa Italiei, sfertfinalistă în Cupa Italiei (unde s-a calificat prin prisma clasării între primele opt la jumătatea sezonului regulat în Lega Basket Serie A) și ocupa locul 6 la momentul suspendării campionatului (12-8 la general). În pofida performanțelor obținute în sezonul 2018/19, frânată tot de rețeta financiară, echipa din Cremona nu s-a înscris în cupele europene, cu toate că în plan sportiv a dobândit acest drept.

Echipa din Cremona a fost antrenată în ultimii trei ani de către Meo Sacchetti, cel care ocupă și funcția de antrenor principal al primei reprezentative a Italiei. De-a lungul timpului, mai exact între 2004 și 2007, Cremona a fost antrenată de Andrea Trinchieri, unul dintre cei mai importanți antrenori din baschetul european.

Cei mai cunosciți baschetbaliști care au evoluat de-a lungul timpului la Cremona sunt Flavio Portaluppi, Keith Langford, Trou Bell, Von Wafer, Marko Milic, Jason Rich, frații Diener, Luca Vitali, dar și Andrija Stipanovic, noul pivot al lui U-BT Cluj-Napoca.

Lega Basket Serie A va avea, foarte probabil, doar 15 echipe la startul ediției 2020/21.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *