Vaidas Kariniauskas a semnat cu Rytas Vilnius

Vaidas Kariniauskas a semnat un contract cu Rytas Vilnius. Fost campion al României cu atât cu U-BT Cluj-Napoca, cât și cu CSM CSU Oradea, fundașul lituanian în vârstă de 27 ani seosește de la Juventus Utenos.

În sezonul 2020/21, Kariniauskas a fosr cel mai bun marcator din prima ligă a Lituaniei. El a avut o medie de 16.6 puncte pe meci. De asemenea, s-a clasat pe locul al 3-lea în ierarhia celor mai buni pasatori ai competiției, cu 6.2 asistențe pe partidă. În fine, a cules 3.0 recuperări pe partidă, fiind unul dintre cei mai productivi jucători ai campionatului înainte să se accidenteze, ratând playoff-ul după ce și-a rupt mâna.

Noua echipă a lui Kariniauskas este stabilită în capitala Lituaniei. Aceasta a jucat finala LKL în sezonul 2020/21, fiind învinsă cu scorul general de 3-0, de Zalgiris Kaunas.

Rytas va juca în Basketball Champions League. Noua echipă a lui Kariniauskas a fost repartizată în Grupa H, alături de deținătoarea trofeului, San Pablo Burgos, respectiv Besiktas Istanbul și EWE Baskets Oldenburg. De notat că el cochetează cu echipa națională a Lituaniei, jucând pentru aceasta în campania de calificare la FIBA EuroBasket 2021.

Cariera profesionistă a lui Vaidas a cuprins experiențe în Lituania, Grecia, Italia, România, Bosnia-Herțegovina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *