Ungaria – Baschetul s-a reluat la modul oficial după aproximativ 200 zile cu cel de-al 2-lea eșalon. Prima ligă demarează pe 2 octombrie!

Sezonul competițional 2020/21 demarează în Ungaria la finele acestei săptămâni. Meciul de deschidere al competiției din țara vecină este programată pentru ziua de vineri (02.10), ora 19:00.

Duna Aszfalt Kecskemet primește replica lui Kaposvar în meciul de deschidere. Ulterior, mai exact sâmbătă (03.10) se vor disputa alte cinci partide din cadrul primei etape a sezonului regulat. Un meci, cel al campioanei în exercițiu, Falco Szombathely, a fost amânat pentru luna decembrie.

Ungaria nu duce lipsă de probleme cauzate de pandemie, iar mai multe echipe par să fi cerut deja amânarea propriului meci din etapa inaugurală. Cu toate acestea, federația maghiară de specialitate a trasat o serie de linii directoare clare, iar în cadrul unei intervenții publice, secretarul general al forului de la Budapesta, Bodnar Peter, a precizat că echipele care pot să joace trebuie să o facă conform programării pentru ca în acest moment este vorba despre supraviețuirea jocului de baschet în Ungaria.

Totodată, amintitul oficia a precizat că o echipă poate să-și amâne meciul doar dacă rămâne cu opt sau mai puțini jucători valizi cu 48 ore înaintea startului acelei partide. O altă precizare este legată de regulamentul specific al campionatului maghiar. La startul sezonului 2020/21 se implementează regula U23. În cazul în care, ipotetic, o echipă rămâne fără jucători U23 valizi, dar are mai mult de opt jucători valizi, atunci meciul se va juca în așa fel încât niciuna dintre protagoniste nu este obligată să respecte regula jucătorului tânăr.

Sistemul competițional a suferit o modificare în raport cu sezonul 2019/20. Concret, s-a eliminat faza a 2-a din sezonul regulat. Astfel, se va juca în sistemul fiecare cu fiecare, în dublă manșă, sub formă de etape săptămânale, iar la încheierea acestor partide se trece direct la playoff. În sezonul precedent faza a 2-a din sezonul regulat a cuprins repartizarea echipelor, în funcție de clasare de la încheierea primei faze, în grupe valorice de forma locurile 1-5, 6-10 și 11-14.

Competiția internă din Ungaria este transmisă la M4 Sport, canal de sport maghiar accesibil și în România.

La finele săptămânii recent încheiate, după o pauză de aproximativ 200 zile în care nu s-a jucat baschet la modul oficial pe teritoriul Ungaria, a demarat cel de-al 2-lea eșalon din sportul cu mingea la coș în această țară.

Nu mai puțin de 27 echipe s-au aliniat la stratus acestei competiții. Ele au fost repartizate în două grupe, una de 13, cealaltă de 14 echipe. Se joacă pe sistemul fiecare cu fiecare, sub formă de etape săptămânale. Doar 18 din cele 27 de echipe au jucat în cadrul primei etape.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *