Un antrenor și doi jucători din Liga Națională au fost convocați la echipa națională a Lituaniei

Antrenorul Tomas Rinkevicius, respectiv jucătorii Vaidas Kariniauskas și Donatas Tarolis au fost convocați la echipa națională a Lituaniei pentru meciurile din ultima fereastră a campaniei de calificare la FIBA Basketball World Cup 2023. Balticii joacă cu Ungaria și Franța, pe 23 și 26 Februarie anul curent.

Cei trei evoluează în Liga Națională a României. Rinkevicius este antrenor principal la BC CSU Sibiu și face parte din staff-ul tehnic al lui Kazys Maksvytis, ocupând funcția de antrenor secund. Kariniauskas este legitimat la Rapid București și evoluează la poziția 1, iar Tarolis este component al CSM CSU Oradea și joacă la poziția 4.

Kariniauskas a jucat deja două meciuri în actuala campanie pentru reprezentativa Lituaniei. În schimb, Tarolis este la prima convocare însă trebuie amintit faptul că el a figurat între ultimii jucători la care staff-ul tehnic a renunțat premergător participării Lituaniei la FIBA EuroBasket 2022.

Lituania are 8-2 la general și este deja calificată la FIBA World Cup 2023. În fereastra din Februarie anul curent primește vizita Ungariei, după care va decide câștigătoarea grupei, în deplasarea din Franța.

Convocarea la echipa națională a Lituaniei în acest moment reprezintă o șansă importantă pentru cei doi baschetbaliști lituanieni legitimați în România. Aceștia ar putea convinge antrenorul că merită o șansă la FIBA Basketball World Cup 2023. Este cert că ambii au concurență masivă la pozițiile pe care evoluează, Lituania fiind un izvor nesecat de talente în jocul de baschet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.