Un an de la dispariția lui Kobe Bryant

26 ianuarie. Este data la care, în urmă cu un an, Kobe Bryant și-a pierdut viața în mod tragic. Avea doar 41 ani împliniți.

Tragedia s-a consemnat în cadrul unui accident cu elicopterul. Alături de Kobe și-a pierdut viața și Gianna Maria Onore, una dintre fiicele sale, care avea doar 13 ani.

Născut pe data de 23 august 1978, Kobe Bryant este fiul lui Joe, fost jucător profesionist de baschet. Kobe a intrat în NBA imediat după absolvirea liceului și a petrecut două decenii în cea mai puternică ligă de pe planetă.

El a fost campion NBA de cinci ori, incluzând două titluri de MVP al finalei. A fost MVP al sezonului 2007/08 și a participat la NBA All Star Game de 18 ori. A jucat pentru o singură echipă de club, Los Angeles Lakers. De asemenea, are două medalii olimpice de aur alături de echipa națională a Statelor Unite ale Americii.

Dincolo de rezultate și performanțe, Bryant a intrat în istoria baschetului drept unul dintre cei mai serioși și devotați oameni față de propria meserie. El a inspirat foarte mulți tineri și a făcut parte dintr-o generație în care talentul nu mai putea să facă diferența dacă nu a fost dublat de muncă.

După retragerea din activitatea de jucător, Bryant a scris o carte. De asemenea, a câștigat un premiu Oscar pentru un scurtmetraj legat de scrisoarea scrisă de Kobe la momentul retragerii.

Impactul lui Kobe Bryant asupra jocului de baschet nu poate fi cuantificat. El a contribuit din plin la menținerea și chiar creșterea popularității disciplinei. Bryant a fost pe vremea în care a jucat, dar și după retragere, o sursă de inspirație pentru milioane de tineri în baschet, sport, dar și în viața de zi cu zi. Nivelul de ambiție, dorința de a învinge și capacitatea de a găsi mereu soluții de a fi în top sunt elemente care îl etichetează pe Kobe Bryant și îl plasează într-o listă extrem de restrânsă de sportivi care au influențat umanitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *