U-BT Cluj-Napoca surclasează Steaua București în deschiderea LNBM 2021/22

U-BT Cluj-Napoca a câștigat meciul de deschidere al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22. Campioana în exercițiu a României a învins Steaua București, în cursul serii de joi (30.09), scor 107-69. Meciul a fost transmis în direct la DigiSport.

Echipa antrenată de Mihai Silvășan a condus în permanență și a tranșat soarta partidei încă din prima secvență. Campioana României s-a desprins la 33-14 în primele zece minute de joc. Avantajul amfitrionilor a urcat la 24 lungimi în minutul 11 al partidei. Clujul a dominat spațiul de trei secunde și conducea cu scorul de 57-40 la jumătatea întâlnirii.

Repriza secundă nu a adus schimbarea. Ardelenii au rămas în control, deschizând sfertul 3 cu un parțial de 16-6, pentru a mări ecartul ma mai mult de 25 puncte pe tabelă. De altfel, Steaua a întâmpinat dificultăți în atac în această secvență de joc. Cu zece minute înainte de final scorul era de 86-48.

Pe parcursul sevenței decisive au fost trimiți în teren jucătorii mai tineri. Astfel, David Lăpuște și Modibo Diaby au intrat pe parchet, alături de Luca Colceag și Ștefan Grasu, cei din urmă fiind utilizați și în prima repriză.

Stefan Bircevic a totalizat 20 puncte, 6 recuperări, Karel Guzman a adăugat 19 puncte, 6 pase decisive, Andrija Stipanovic a adăugat 19 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive, Elijah Stewart a terminat cu 18 puncte, 5 pase decisive, iar Patrick Richard a reușit 12 puncte, 6 pase decisive pentru U-BT Cluj-Napoca. În replică, Zarko Djuric a reușit 14 puncte, 4 pase decisive, Terrell Carter a adăugat 11 puncte, 4 pase decisive, iar Andrey Ivanov a bifat 10 puncte, 7 recuperări pentru Steaua București.

U-BT Cluj a fost lipsită și de această dată de Brandon Brown, Giordan Watson, Nandor Kuti și Dustin Hogue. De asemenea, ardelenii au jucat fără Will Cherry, noua achizizție a echipei. Pe parcursul primelor 30 minute de joc rotația echipei gazdă a cuprins șapte jucători, cel de-al 8-lea, Alexandru Pașca bifând trei minute pe parchet.

Acesta a fost cel de-al 3-lea duel consecutiv între cele două echipe. În 24 și 28 septembrie s-au consemnat confruntări contând pentru primul tur al Cupei României la baschet masculin. Ardelenii au învins de fiecare dată.

U-BT Cluj-Napoca are deja șapte meciuri oficiale disputate în sezonul 2021/22 în patru competiții diferite. Echipa lui Mihai Silvășan este neînvinsă având trei victorii în calificările Basketball Champions League, câte una în SuperCupă și Liga Națională, respectiv două în Cupa României.

Marți (05.10), cu începere de la ora 19:30, U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui Darussafaka Istanbul în prima etapă din Grupa G în Basketball Champions League. Dacă dubla cu Steaua București s-a desfășura la Sala Horia Demian, meciul din cupele europene se va desfășura la BT Arena. Astfel, meciul cu SCM U Craiova, contând pentru etapa a 2-a din Liga Națională, a fost amânat.

În schimb, Steaua București primește vizita lui BC CSU Sibiu, miercuri (06.10), în cadrul etapei a 2-a din LNBM. Partida demarează la ora 19:15, fiind transmisă în direct la DigiSport.

Foto: U-BT Cluj-Napoca (Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.