U-BT Cluj-Napoca s-a calificat la superfinala EYBL U14

U-BT Cluj-Napoca a obținut calificarea la superfinala European Youth Basketball League – cateogoria U14 masculin – ediția 2022/23. Formația ardeleană a obținut șapte victorii din opt apariții în cadrul Grupei A la generația 2009.

Echipa de pe Someș a disputat patru meciuri la finele acestei săptămâni, în cadrul turneului organizat la Lanzarote (Spania). U-BT a obținut victorii pe linie, incluzând trei succese categorice, dar și unul după un joc echilibrat, confirmând că poate să performeze și atunci când întâlnește adversari redutabili.

Iată rezultatele înregistrate de formația pregătită de Dragan Torbica și Sergiu Popa:

  • vs Magec Tias Lanzarote (ESP), scor 131-16
  • vs Sopron Sport Iskola (HUN), scor 112-28
  • vs Pallacanestro Bernaregio (ITA), scor 72-66
  • vs DEAC KA Debrecen (HUN), scor 94-43

Cu un bilanț general de 7-1, U-BT Cluj-Napoca a obținut calificarea la superfinala categoriei U14 – ediția 2022/23. Tot acolo, România va fi reprezentată și de CSM Petrolul Ploiești, formație ce mai are un meci de disputat în cadrul turneului 2, dar cu 7-0 la general este cert că va ocupa prima poziție în clasamentul Grupei B, indiferent de rezultatul jocului cu MZT Skopje.

Așadar, se anunță un turneu final al Campionatului Național U14 Masculin – ediția 2022/23 deosebit de atractiv, cu două echipe ce au performat pe plan internațional în acest sezon competițional. Amintim că faza finală la generația 2009 se va desfășura pentru a 2-a oară consecutiv la Ploiești. Evenimentul este programat pentru perioada 1-5 Martie anul curent.

Foto: U-BT Cluj-Napoca (Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.