U-BT Cluj-Napoca obține o victorie categorică în fața Stelei București

U-BT Cluj-Napoca a învins Steaua București, scor 96-69, în primul meci al etapei a 4-a din Grupa Roșie a Ligii Națională de baschet masculin – ediția 2019/20. Partida s-a desfășurat sâmbătă (29.02), la BT Arena din Cluj-Napoca.

Partida a demarat favorabil oaspeților. Steaua s-a desprins la 22-11 în minutul 8 al partidei. Secvența de deschidere s-a terminat cu un parțial de 8-2 în favoarea amfitrionilor, aceștia apropiindu-se la cinci puncte.

Secvența a 2-a a consemnat o demonstrație de forță din partea lui U-BT. Karlo Zganec a egalat la 26, după care Patrick Richard a adus Clujul în avantaj. Repriza s-a terminat cu un avantaj de 17 lungimi pentru gazde, scor 49-32.

Ecartul a crescut după pauză. Avantajul Clujului a crescut la peste 20 puncte. Formația gazdă a condus cu scorul de 71-44, după care Steaua a redus din deficit pentru a se apropia la -22 cu zece minute înainte de final. În sfertul decisiv diferența a urcat la peste 30 puncte. Militarii au marcat ultimele puncte ale partidei.

LJ Peak a totalizat 17 puncte, Patrick Richard a adăugat 14 puncte, 6 recuperări, Kerron Johnson a terminat cu 13 puncte, 5 pase decisive, iar Rareș Uță a izbutit 10 puncte, 4 recuperări pentru U-BT Cluj. În replică, Radu Vîrnă a reuși t18 punctre, Radosav Spasojevic a adăugat 12 puncte, 6 recuperări, iar Strahinja Jovanovic și Dusan Kutlesic au avut câte 10 puncte pentru Steaua.

U-BT Cluj-Napoca a jucat fără Artis Ate. Letonul a lipsit și la Final Four-ul Cupei României. În schimb, Steaua București a fost lipsită de Andrei Mandache, nerefăcut după intervenția chirurgicală suferită la umăr.

În urma acestui rezultat, U-BT Cluj-Napoca are 14-3 la general. În schimb, Steaua București a ajuns la 7-10.

Miercuri (04.03), U-BT Cluj-Napoca primește vizita echipei medi Bayreuth în prima manșă a sferturilor de finală fin FIBA Europe Cup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.