U-BT Cluj-Napoca obține a 15-a victorie stagională în Liga Națională

U-BT Cluj-Napoca a obținut cea de-a 15-a victorie consecutivă în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2021/22. Campioana în exercițiu a României a dispus de CSA Steaua București, în capitală, într-un meci contând pentru etapa a 16-a. Rezultatul final a fost de 110-96.

Ardelenii au controlat jocul, având o prestație ofensivă de excepție, cu precădere în prima repriză. U-BT a înscris 66 puncte în primele 20 minute de joc efectiv și s-a desprins la peste 20 puncte în aceste condiții.

Steaua a încercat să ofere o replică solidă, reducând din deficit în sfertul al 3-lea, dar nu a putut să amenințe superioritatea formației de pe Someș. Formația oaspete avea 74% la aruncările din acțiune după 30 minute de joc efectiv și a încheiat cu 66%! Militarii s-au apropiat la 12 puncte în minutul 35 al partidei. Finalul a fost controlat de oaspeți, ambele echipe încheind partida cu juniorii pe teren.

Elijah Stewart a reușit 22 puncte, având 9/10 la aruncările din acțiune, Andrija Stipanovic a totalizat 19 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, Patrick Richard a încheiat cu 15 puncte, 7 pase decisive, 5 recuperări, Stefan Bircevic a terminat cu 13 puncte, iar Luca Colceag a terminat cu 11 puncte, 4 recuperări pentru U-BT Cluj-Napoca. De cealaltă parte, Karlo Vragovic a reușit 19 puncte, Kaelin Jackson a adăugat 19 puncte, 7 pase decisive, iar Davor Konjevic a terminat cu 16 puncte pentru Steaua București.

Steaua București a fost lipsită de bulgarul Andrey Ivanov în această partidă. În schimb, U-BT Cluj-Napoca a jucat fără Dustin Hogue.

U-BT Cluj-Napoca are 15-0 la general și este lider solitar, neînvins, al clasamentului. În schimb, Steaua București, echipă ce pierde pentru a 4-a oară în acest sezon contra Clujului, are 7-7 la general.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.