U-BT Cluj-Napoca întâlnește Fribourg Olympic în meciul decisiv pentru calificarea în grupele Basketball Champions League

U-BT Cluj-Napoca întâlnește pe Fribourg Olympic în meciul decisiv pentru calificarea în grupele Basketball Champions League. Meciul se dispută vineri (17.09), la Peristeri (Grecia). Partida demarează la ora 20:30, fiind transmisă în direct pe internet.

Echipa antrenată de Mihai Silvășan susține cel de-al 3-lea meci în cinci zile la turneul preliminar. Clujul a învins Vilpas Vikings, scor 106-97, după care a trecut de favorita și gazda turneului Peristeri, scor 82-74. De cealaltă parte, Fribourg a jucat un singur meci, câștigând confruntarea cu KK Split, scor 84-74.

Formația de pe Someș va juca foarte probabil în aceeași formulă în care a jucat și în primele două partide. Este limpede că ardelenii mizează pe Toni Katic, Patrick Richard, Karel Guzman și Elijah Stewart la perimetru, respectiv pe tridentul Dustin Hogue – Stefan Bircevic – Andrija Stipanovic la interior.

În schimb, Fribourg are în componență doar cinci jucători străini. Doi sunt americani, iar câte unul provine din Serbia, Muntenegru și Franța. Formația antrenată de către Petar Aleksic mizează pe patru jucători autohtoni.

Fribourg Olympic este campioana în exercițiu a Elveției. Această echipă domină baschetul din Țara Cantoanelor având 19 titluri naționale, inclusiv ultimele trei desfășurate, având 36 prezențe în finala campionatului. De asemenea, a câștigat 9 cupe și 6 cupe ale ligii.

În trecutul apropiat, mai exact în cursul sezonului 2019/20, Fribourg Olympic a disputat duble confruntări cu CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu. Elvețienii au două victorii și două înfrânger în urma acelor partide.

Confruntarea poate fi urmărită în link-ul alăturat la ora amintită.

Foto: championsleague.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *