U-BT Cluj-Napoca eșuează în încercarea de a avansa în grupele Basketball Champions League

Aventura lui U-BT Cluj-Napoca în cupele europene – ediția 2020/21 a fost de scurtă durată. Formația antrenată de Dusko Vujosevic și Mihai Silvășan a fost învinsă de KK Igokea Aleksandrovac, în primul tur preliminar, direct eliminatoriu, al Basketball Champions League. Partida s-a desfășurat miercuri (23.09), la Botevgrad și s-a terminat cu scorul de 75-82.

Partida a fost controlată de bosniaci de la un capăt la celălalt. Igokea s-a desprins pe tabela de marcaj, ecartul urcând rapid la zece lungimi. Secvența a 2-a a fost mai echilibrată, dar în permanență sub controlul ex-iugoslavilor. Scorul după 20 minute de joc era de 38-31.

Pe parcursul celei de-a 3-a secvențe s-a consemnat desprinderea decisivă. Elevii lui Dragan Bajic s-au desprins la un maxim de 18 puncte, având un aport consistent din partea lui Jackie Carmichael. Scorul cu zece minute înainte de final a fost de 60-44.

Ultimul act a adus un joc ofensiv remarcabil din partea clujenilor. Aceștia au redus din deficit apropiindu-se la patru puncte în ultimul minut din timpul regulamentar. Bosniacii au rămas însă la conducere, bifând victoria la capătul unui meci în care au fost în avantaj preț de 40 minute.

Igokea a avut procentaje mai bune la aruncările din acțiune a înregistrat mai multe vizite la linia de pedeapsă și a fost echipa mai productivă la recuperare. Raportul eficienței a fost de 103-79 pentru învingători.

Singurul titular din angrenajul lui U-BT Cluj-Napoca cu indice pozitiv la +/- a fost Gregory Vargas. Conducătorul de joc venezuelean a terminat cu +6. 

U-BT Cluj-Napoca a avut o rotație de opt jucători. Singurul român utilizat a fost Nandor Kuti, acesta bifând 10 minute pe parchet.

Justin Edwards a totalizat 22 puncte, 7 recuperări, Patrick Richard a adăugat 15 puncte, 6 pase decisive, Donatas Tarolis a încheiat cu 15 puncte, 5 recuperări, iar Gregory Vargas a încheiat cu 12 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive pentru U-BT Cluj-Napoca.

De cealaltă parte, Jackie Carmichael a totalizat 25 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive, Edin Atic a adăugat 12 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, iar Antabia Waller a terminat cu 10 puncte pentru Igokea.

De notat că Igokea a avut probleme cu pandemia. Activitatea echipe a fost afectată în perioada de pregătire de ai multe cazuri pozitive în cadrul lotului de jucători. Cu toate acestea Igokea a dominat meciul cu U-BT Cluj-Napoca și este acum la un singur meci de grupele Basketball Champions League.

În finala Grupei C, KK Igokea se duelează cu Sporting CP. Lusitanii au depășit pe Fribourg Olympic, scor 84-78. Duelul are loc vineri (25.09).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *