U-BT Cluj-Napoca completează o săptămână perfectă în Grecia și avansează în grupele Basketball Champions League pentru prima dată

U-BT Cluj-Napoca a obținut un rezultat foarte important în această săptămână. Campioana în exercițiu a României s-a calificat în grupele Basketball Champions League după ce a învins pe Fribourg Olympic, scor 77-64. Partida a avut loc vineri (17.09), la Peristeri (Grecia), fiind transmisă în direct pe internet. Soarta jocului a fost decis[ ]n sfertul al 3-lea, pe fondul unui parțial de 20-7.

Prima repriză a fost aprig disputată. Cele două echipe s-au succedat de 11 ori la conducere. Elvețienii au început mai bine și au avut un avantaj de șapte puncte. Fribourg a terminat secvența inaugurală cu un plus de două posesii pe tabela de marcaj, scor 21-16.

Sfertul al 2-lea a început mai bine pentru ardeleni. Similar meciurilor anterioare, Patrick Richard și Elijah Stewart au adus un plus de calitate în ofensivă. Ei au beneficiat de aportul lui Karel Guzman la recuperare sub panoul advers. Fundașul lui Fribourg, Kwamain Mitchell, a fost sancționat cu a 3-a greșeală personală în sfertul al 2-lea, dar elvețienii au marcat ultimul coș al reprizei, pe sirenă și intrat în avantaj la vestiare, scor 41-38.

Guzman, Stipanovic și Richard au punctat în debutul secvenței a 3-a pentru a readuce pe U-BT în avantaj, scor 45-43. De aici nu s-a mai schimbat situația la conducere. Ofensiva lui Fribourg s-a blocat, această echipă având doar două puncte marcate în primele șapte minute ale reprizei secunde. Apărarea clujeană a funcționat foarte bine, provocând mai multe imprecizii și greșeli. Sfertul al 3-lea s-a terminat cu liberele semnate Dino Katic, prin intermediul cărora campioana României s-a desprins pentru prima dată la zece lungimi, scor 58-48.

Avantajul a urcat în debutul secvenței decisive, U-BT Cluj-Napoca având controlul asupra jocului. Elvețienii au continuat să aibă probleme împotriva defensivei ardelene, astfel încât timpul s-a scurs în favoarea elevilor lui Mihai Silvășan. Finalul confruntării nu a adus schimbarea, echipa campioană a României reușind să păstreze un avantaj important pe tot parcursul ultimelor zece minute de joc efectiv. Un fault antisportiv comis de elvețieni, punctele pe recuperare ofensivă și tripla lui Katic pe sirenă au făcut ca echipa din Cluj să rămână în control.

Karel Guzman a adăugat 17 puncte, 5 recuperări, Patrick Richard a totalizat 16 puncte, 3 intercepții, Elijah Stewart a terminat cu 13 puncte, Toni Katic a terminat cu 10 puncte, iar Andrija Stipanovic a bifat 10 puncte, 8 recuperări și 6 pase decisive pentru formația învingătoare. De cealaltă parte, Arnaud Cotture a reușit 14 puncte, 5 recuperări pentru Fribourg.

Luni (13.09), clujenii au învins Salon Vilpas Vikings, scor 106-97, după care, miercuri (15.09), au trecut de BC Peristeri, scor 84-74. Așadar, au obținut trei victorii necesare pentru obținerea calificării în grupele BCL.

U-BT Cluj-Napoca va juca în Grupa G din Basketball Champions League – ediția 2021/22. Adversari sunt Darussafaka Tekfen (TUR), Happy Casa Brindisi (ITA) și Hapoel U-net Holon (Israel). Iată programul echipei ardelene:

  • Etapa 1, 06.10, vs Darussafaka (acasă)
  • Etapa 2, 20.10, vs Brindisi (deplasare)
  • Etapa 3, 02.11, vs Holon (deplasare)
  • Etapa 4, 17.11, vs Holon (acasă)
  • Etapa 5, 15.12, vs Brindisi (acasă)
  • Etapa 6, 22.12, vs Darussafaka (deplasare)

Prima clasată se califică direct în faza a 2-a a grupelor, iar locurile 2 și 3 se califică în baraj. În fine, ultima clasată este eliminată din competiție.

Foto: championsleague.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *