U-BT Cluj-Napoca cedează la limită în confruntarea cu Fenerbahce Beko Istanbul

U-BT Cluj-Napoca a oferit o replică foarte bună celebrei Fenerbahce Beko Istanbul, în cadrul turneului League of the 4. Evenimentul se desfășoară la BT Arena din Cluj-Napoca, pe 14-15 septembrie anul curent. Formația antrenată de Zeljko Obradovic a învins la limită, scor 67-66.

Prima jumătate a fost deosebit de echilibrată. Cele două echipe au mers cap la cap, U-BT aflându-se la conducere pe tabela de marcaj. Formația din Cluj-Napoca a câștigat primul sfert la limită, scor 15-13. Ultimul venit, Kerron Johnson, a marcat ultimul coș al secvenței inaugurale. Sfertul al 2-lea a consemnat alte schimbări de situație, însă turcii au terminat repriza mai bine și au intrat în avantaj la vestiare, scor 38-34.

În pauza meciului a fost organizată o ceremonie în onoarea lui Aleksandar Rasic. Acesta s-a retras la încheierea sezonului precedent. El a câștigat un campionat, două cupe și două supercupe ale României.

Debutul reprizei secunde a aparținut galben-albaștrilor. Aceștia s-au desprins la opt lungimi, însă Kerron Johnson a replicat cu un three point play. Scorul la intrarea în ultimul act era de 53-50 în favoarea lui Fenerbahce.

Oaspeții au fost în avantaj, dar echipa din Cluj s-a ținut foarte aproape pe tabela de marcaj. Ardelenii au avut ultima posesie, după ce turcii nu au reușit să fructifice o acțiune a lor. U-BT Cluj-Napoca a avut o acțiune scurtă, presată fiind de timpul de joc limitat, însă aruncarea a fost imprecisă, iar meciul s-a terminat cu victoria la limită a lui Fener. Darko Planinic a avut mingea, însă Derrick Williams – jucător cu peste 400 meciuri în NBA, ales cu opțiunea a 2-a în NBA Draft – s-a opus acțiunii croatului.

Iubitorii baschetului prezenți la BT Arena au avut oportunitatea să-l vadă la lucru pe legendarul Zeljko Obradovic, de nouă ori câștigător al Euroligii masculine. De asemenea, au jucat baschetbaliști precum Derrick Williams, Nikola Kalinic, Joffrey Lauvergne, Bobby Dixon și alții. De la turci au lipsit câțiva jucători importanți, precum Kostas Sloukas, Ahmet Duverioglu, Jan Vesely, Nando De Colo și alții.

Meciul a fost transmis în direct la Look Sport, însă o parte a telespectatorilor au ratat sfertul decisiv deoarece transmisia s-a mutat pe un alt canal al aceleiași televiziuni fără a se face un anunț în acest sens. În cadrul unei intervenții în direct, Patrick Ciorcilă a declarat că au demarat discuțiile pentru aducerea unui alt oaspete de seamă din baschetul internațional în cursul anului viitor.

În primul meci al zilei, Partizan Belgrad – cu bine cunoscutul Andrea Trinchieri la timonă, a învins Mornar Bar, scor 77-60.

Astfel, duminică (15.09), în finala mică, U-BT Cluj-Napoca se duelează cu Mornar Bar. În finală, Partizan Belgrad se duelează cu Fenerbahce Beko Istanbul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.