U-BT Cluj-Napoca cedează în ultimul meci pe teren propriu în EuroCup

U-BT Cluj-Napoca a pierdut ultimul meci disputat pe teren propriu în EuroCup – ediția 2022/23. Campioana României a fost învinsă de Prometey BC, scor 87-96. Meciul s-a desfășurat la BT Arena din Cluj-Napoca în cursul serii de miercuri (22.03).

Formația din Ucraina a avut un prim sfert solid pe faza ofensivă, reușind să se desprindă la șase lungimi, scor 28-22. Secvența a 2-a a fost la fel de productivă pe faza ofensivă, ambele echipe găsind soluții în atac. Prometey a plecat în avantaj la vestiare, scor 51-46.

Clujul a câștigat la limită sfertul al 2-lea și a reușit să se apropie la finalul secvenței a 3-a. Ardelenii au marcat alte 24 puncte în această perioadă de joc reușind să se apropie la 72-70.

Amfitrionii au reușit să preia conducerea în debutul secvenței decisive, dar formația oaspete a replicat de mai multe ori, reușind să devină definitiv la conducere cu patru minute și jumătate rămase de disputat. Prometey a înscris zece puncte fără răspuns și s-a desprins decisiv în minutul 38 al partidei. Finalul jocului a fost controlat de oaspeți.

Emanuel Cățe a reușit 17 puncte, 5 recuperări, Andrija Stipanovic a adăugat 14 puncte, 4 recuperări, Nemanja Gordic a terminat cu 12 puncte, Stefan Bircevic a avut 11 puncte, iar Jalen Jones a reușit 10 puncte, 6 recuperări pentru U-BT Cluj-Napoca. De cealaltă parte, Caleb Agada a reușit 21 puncte, 5 recuperări, iar DJ Kennedy a adăugat 15 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive. Alți trei jucători de la Prometey au depășit borna 1 la puncte marcate.

U-BT Cluj-Napoca are 5-12 la general și se situează pe locul al 9-lea în Grupa A din EuroCup. În schimb, Prometey a ajuns la 13-4, fiind lider al clasamentului.

Ultimul meci al reprezentantei României în EuroCup – ediția 2022/23 este programat săptămâna viitoare, în deplasare. Adversar este ratiopharm Ulm.

Foto: www.u-bt.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.