U-BT Cluj-Napoca cedează în Italia după o nouă prestație solidă

U-BT Cluj-Napoca a fost învnsă de Umana Reyer Venezia, scor 95-90, într-un meci contând pentru etapa a 12-a din EuroCup – ediția 2022/23. Partida a avut loc marți (24.01), în Italia.

Prima repriză a fost controlată de italieni. Aceștia au avut soluții în atac și s-au desprins la peste zece lungimi. La jumătatea partidei scorul era de 49-38. Venezia a reușit să se desărindă la un maxim de 16 lungimi, însă U-BT a reacționat.

Campioana României a anulat întregul deficit, a restabilit egalitatea la 67 în minutul 29 și a preluat conducerea pe tabela de marcaj, scor 72-71, în minutul 33 al partidei. Venezia a replicat cu un parțial de 9-0, însă oaspeții nu au cedat, iar Andrija Stipanovic a egalat la 80 cu trei minute înainte de final.

Italienii au trecut în avantaj cu un coș de trei puncte marcat imediat după un timeout. Au urmat trei libere fructificate de Jayson Granger, iar Marco Spissu a transformat de pe semicerc pentru a duce avantajul Veneziei la șapte puncte în penultimul minut de joc. U-BT a continuat să lupte, dar echipa antrenată de către Walter De Raffaele a găsit răspuns de fiecare dată.

Andrija Stipanovic a totalizat 15 puncte, Leo Meindl a terminat cu 15 puncte, 5 recuperări, Stefan Bircevic a terminat cu 13 puncte, Patrick Richard a bifat 12 puncte, 4 pase decisive, iar Emanuel Cățe a avut 10 puncte pentru U-BT. De cealaltă parte, Derek Willis a reușit 19 puncte, 5 recuperări, Mitchell Watt a adăugat 16 puncte, iar Marco Spissu a terminat cu 15 puncte, 8 pase decisive pentru Venezia.

La meci au asistat peste 80 de suporteri ai U-BT Cluj-Napoca. Aceștia s-au făcut auziți în sala de la Mestre, acolo unde Reyer Venezia își susține jocurile de pe teren propriu.

În tur, la BT Arena, Venezia a învins cu 85-80.

U-BT Cluj-Napoca ratează șansa de a lega victoriile pentru prima dată în EuroCup. Ardelenii au 4-8 la general și continuă lupta pentru calificarea în playoff-ul competiției. Umana Reyer Venezia ajunge la 7-5 cu această victorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.