U-BT Cluj-Napoca câștigă meciul de deschidere al playoff-ului LNBM 2021

Playoff-ul Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21 a demarat duminică (16.05), la BT Arena din Cluj-Napoca. U-BT din localitate a depășit pe CSM Galați, scor 95-72 . Partida a fost transmisă în direct pe canalul YouTube FRB TV.

După un schimb de replici la început de joc, amfitrionii au preluat inițiativa și au controlat situația pe tabela de marcaj. U-BT conducea cu scorul de 29-20 la prima pauză. Secvența a 2-a a continuat să ofere mai multe realizări ofensive, avantajul clujenilor urcând la un nou maxim, de 15 lungimi. Gălățenii au redus din deficit, scorul la jumătatea partidei fiind de 54-42.

Jocul în spațiul de trei secunde a funcționat în cote specifice echipei clujene în acest meci. Ardelenii aveau 75% la aruncările de două puncte spre jumătatea secvenței a 3-a, atunci când marcaseră deja 40 puncte din această zonă a terenului. U-BT s-a desprins la 20 lungimi, scor 66-46, în minutul 24 al confruntării. Lucrurile nu s-au mai schimbat în continuare, jocul fiind controlat de formația gazdă până la finalul jocului.

Pentru U BT, Andrija Stipanvovic a avut 15 puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive, 3 intercepții, un capac și 3 posesii pierdute, pentru 24 la eficiență. Donatas Tarolis a adăugat 17 puncte și 3 recuperări, iar Justin Edwards și Marquis Wright au contribuit cu câte 10 puncte. În replică, Tarik Bruncevic a avut 13 puncte.

Scorul general este de 1-0 în seria care se joacă pe sistemul cel mai bun din trei partide. Meciul 2 se dispută marți (18.05), ora 18:00, tot la Cluj-Napoca, în direct la DigiSport și LookSport.

foto: U BT Cluj-Napoca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *