U-BT Cluj-Napoca avansează în semifinalele Cupei României 2023

UBT Cluj-Napoca este prima echipă calificată în semifinalele Cupei României – ediția 2023. Ardelenii au învins SCM Ohma Timișoara, scor 76-56. Turneul Final 8 se desfășoară la Constanța.

Echipa antrenată de Dragan Petricevic a început mai bine și s-a instalat la conducere, însă Clujul a reacționat și a preluat definitiv conducerea în partea a 2-a din secvența inaugurală. Scorul după zece minute a fost de 17-15.

Sfertul 2 a demarat cu un parțial de 19-1 în favoarea lui U-BT. Ecartul a urcat la 20 puncte, dar Timișoara nu a renunțat. Alb-violeții au redus deficitul la 42-33 după 20 minute de joc.

Repriza secundă a demarat favorabil Leilor din Banat. Aceștia au anulat deficitul cu un parțial de 16-7 pentru a duce scorul la 49-49, în minutul 25. U-BT a reacționat și a terminat sfertul al 3-lea în avantaj, scor 58-52.

Clujul a înscris primele 16 puncte din sfertul decisiv. Timișoara nu a modificat tabela de marcaj în primele șapte minute ale sfertului 4. Alb-violeții au spart gheața de la linia de pedeapsă, iar apoi au găsit ținta și din acțiune, dar meciul a fost deja jucat.

Timișoara a avut mari probleme cu posesia mingii. Alb-violeții au avut un număr dublu de posesii pierdute față de media stagională. În principal acest lucru s-a datorat absențelor lui Ilija Djokovic și Antonio Năsturescu, jucători de poziția 1.

Karel Guzman a totalizat 12 puncte, 8 recuperări, 4 intercepții, Patrick Richard a adăugat 11 puncte, 8 pase decisive, 5 recuperări, iar Stefan Bircevic și Leo Meindl au totalizat câte 10 puncte pentru învingători.

În replică, Nikola Gajic a totalizat 20 puncte, 4 intercepții, Eric McClellan a adăugat 13 puncte, 5 recuperări și 4 intercepții, cu opt posesii pierdute, iar Laci Lazar a avut 10 puncte, 9 recuperări, 3 intercepții pentru Timișoara.

Turneul se desfășoară într-o sală neîncălzită în plină iarnă. Dacă membri staff-urilor au posibilitatea să stea îmbrăcați pentru a confrunta frigul din sală, aceste condiții prezintă un veritabil pericol de accidentare și îmbolnăvire pentru sportivi.

Clujenii se duelează în semifinale cu învingătoarea dintre CSO Voluntari și SCM U Craiova. Penultimul act are loc luni (13.02), tot la Constanța.

Foto: CSM Constanța Baschet (Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.