U-BT Cluj-Napoca avansează în grupele FIBA Europe Cup 2019/20

U-BT Cluj-Napoca a pătruns în grupele FIBA Europe Cup 2019/20 în urma unei duble câștigate în manieră categorică asupra kosovarilor de la KB Rahoveci. Formația ardeleană a câștigat manșa a 2-a cu scorul de 91-47. Partida desfășurată la Cluj-Napoca a fost transmisă în direct la DigiSport.

Primul act a fost echilibrat, fiind adjudecat de amfitrioni cu scorul de 22-18. Începând din sfertul al 2-lea, superioritatea clujenilor a fost vizibilă. Aceasta s-a exercitat atât prin calitate, cât și implicare, nivelul de intensitate și argesivitate al amfitrionilor fiind evident. Tabela de marcaj indica un avantaj consistent pentru U-BT la jumătatea partidei, scor 51-26.

Lucrurile au continuat în aceeași notă, apărarea echipei conduse de Mihai Silvășan fiind adesea imposibil de deslușit pentru kosovari. Astfel, ecartul a urcat la 40 puncte pe parcursul sfertului al 3-lea. La intrarea în secvența decisivă scorul era de 72-31. În repriza secundă, cu precădere în sfertul 4, la formația din Cluj au evoluat Ștefan Grasu, Toma Lungoci, alături de Anton Rotaru și David Vida. Cei doi din urmă au fost utilizați și în prima repriză.

Andrei Calnicenco a totalizat 17 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive în doar 15 minute de joc, Darko Planinic și Patrick Richard au adăugat câte 11 puncte, cel din urmă având 5 pase decisive și 5 recuperări, iar David Vida a terminat cu 10 puncte pentru U-BT. Niciun jucător nu a avut mai mult de 21 minute sau mai puțin de zece minute jucate în această partidă pentru U-BT. În replică, Jure Gunjina a avut 14 puncte, 4 recuperări.

În tur, U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu scorul de 98-73. Astfel, echipa de pe Someș avansează în faza grupelor, unde se va duela cu Enisey (Rusia), Botevgrad (Bulgaria) și Sodertalje (Suedia). Sezonul regulat al FIBA Europe Cup este programat să demareze pe 23 octombrie.

Reamintim că în cadrul acestei duble, U-BT Cluj-Napoca a fost lipsită de Brandyn Curry și Nandor Kuti. Ambii sunt accidentați.

Programul lui U-BT Cluj-Napoca în prima fază a grupelor

23 octombrie, Sodertalje (deplasare)
30 octombrie, Botevgrad (acasă)
6 noiembrie, Enisey (deplasare)
13 noiembrie, Sodertalje (acasă)
20 noiembrie, Botevgrad (deplasare)
27 noiembrie, Enisey (acasă)

Foto: FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.