U-BT Cluj-Napoca avansează în finala LNBM 2022

U-BT Cluj-Napoca s-a calificat în finala Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22. Campioana în exercițiu a României a trecut de FC Argeș Pitești, scor 101-72, în Meciul 3 din penultimul act al competiției.

Jocul nu a avut istoric. Echipa antrenată de Mihai Silvășan a controlat jocul în întregime. Clujenii au marcat 30 puncte în primul sfert, când s-au desprins la peste zece lungimi. Avantajul oaspeților a urcat, scorul după 20 minute de joc fiind de 56-40.

Repriza secundă nu a adus schimbarea, formația din Pitești resimțind absența a patru dintre jucătorii de bază. Ecartul a trecut de 20 puncte pe parcursul secvenței a 2-a. De altfel, echipa ardeleană a avut 75% la aruncările de două puncte până spre finalul unui meci în care a avut probleme la semicerc în ambele faze ale jocului.

Ștefan Grasu a totalizat 19 puncte, 5 recueprări, 4 pase decisive, Andrija Stipanovic, Nandor Kuti și Stefan Bircevic au avut câte 12 puncte fiecare, iar Elijah Stewart a terminat cu 11 puncte pentru U-BT. De cealaltă parte, Goran Gajovic a reușit 15 puncte, 12 recuperări, Radu Voinescu a adăugat 12 puncte, iar Mihai Căprărescu a terminat cu 10 puncte, 4 recuperări pentru alb-violeți.

Scorul general a fost de 3-0. Astfel, U-BT Cluj-Napoca avansează în ultimul act, acolo unde adversar va fi CSO Voluntari. În schimb, FC Argeș Pitești întâlnește CSM CSU Oradea în seria pentru locul 3. Vom reveni cu programul celor două serii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.