Tudor Somăcescu a anunțat că pleacă în America

Tudor Somăcescu a anunțat că pleacă în America. Tânărul baschetbalist în vârstă de 15 ani își va continua activitatea, împreună cu cea academică, alături de Sierra Canyon Boys Basketball Blazers. Anunțul a fost făcut de Somăcescu prin intermediul unei postări pe Instagram.

Somăcescu a început baschetul în orașul natal și a jucat, sub comanda lui Bekes Gabriel, acesta fiindu-i antrenor un an la baby baschet și doi la mini baschet. După pensionarea lui Bekes, grupa 2005 a echipei din Târgu Jiu a fost preluată de Alex Gliga, sub comanda căruia Tudor a evoluat la U13. El a mai evoluat sub comanda lui Claudiu Alionescu, pentru CSȘ din localitate în sezonul 2016/17 la categoria U14 masculin. Tot la Târgu-Jiu, Tudor a lucrat cu Renato Iuțalim, antrenor alături de care a participat la mai multe turnee și a fost desemnat MVP în cadrul unui eveniment disputat în Serbia.

Înalt de 1.90 metri, Somăcescu este considerat unul dintre cei mai de perspectivă tineri practicanți ai jocului de baschet din țara noastră. Vara trecută el a participat la Campionatul European U16 masculin Divizia B în pofida faptului că avea cu doi ani mai puțin decât limita de vârstă admisă. De altfel, Tudor a fost cel mai tânăr jucător de la acel eveniment însă a avut un rol important în echipa antrenată de Branko Cuic. El a avut medii statistice de 10 puncte, 4.3 recuperări și 2.0 pase decisive.

În sezonul 2018/19, primul alături de U-BT Cluj-Napoca, Tudor Somăcescu a cucerit titlul de campion al României la U16 și medalia de argint la U14. De asemenea, a evoluat în European Youth Basketball League.

În sezonul 2019/20, el a continuat să evolueze în diferite competiții interne și internaționale pentru clujeni până la momentul suspendării activității. Somăcescu a jucat în diferite competiții juvenile alături de U-BT Cluj-Napoca, sub comanda lui Milorad Perovic. El a participat în Campionatul Național al României la categoria U18, respectiv în European Youth Basketball League la categoria Junior (U20).

Somăcescu fusese inclus în lotul lărgit al lui U-BT Cluj-Napoca pentru echipa de seniori în sezonul 2020/21. El nu a figurat în efectivul de 12 cu care această echipă a participat la turneul de calificare Basketball Champions League.

3 răspunsuri la „Tudor Somăcescu a anunțat că pleacă în America”

  1. Verificați, vă rog, informația din cuprinsul articolului de mai sus, respectiv :
    În sezonul 2018/19, primul alături de U-BT Cluj-Napoca, Tudor Somăcescu a cucerit titlurile de campion al României la U14…..U-BT Cluj- Napoca a ieșit pe locul 2, a pierdut finala cu CS Otopeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.