Tudor Gheorghe – Coșul victoriei într-un meci în care a jucat împotriva celui considerat cel mai bun fundaș din LNBM în turul acestui campionat

Tudor Gheorghe a avut una dintre cele mai bune prestații ale carierei sale. Fundașul originar din Brașov a ajutat pe BCM U FC Argeș Pitești să învingă pe terenul lui CSO Voluntari, scor 81-80.

Este cel mai important succes stagional pentru formația alb-violetă. Și al 2-lea obținut la diferență de un punct. Precedentul s-a consemnat la Sibiu, în fața lui Dinamo București, scor 83-82. Atunci, Tony Bishop a marcat coșul victoriei, iar Piteștiul a înscris ultimele șase puncte.

De această dată argeșenii au înscris ultimele patru puncte. Întâi a transformat Toarlyn Fitzpatrick de la linia de pedeapsă. Apoi, Tudor Gheorghe a transformat în puncte o pătrundere curajoasă într-un moment crucial al partidei.

Prestația lui Gheorghe este cu atât mai prețioasă cu cât s-a consemnat în duelul direct cu cel pe care foarte mulți l-au catalogat drept cel mai bun fundaș din Liga Națională la ora actuală. Este vorba despre Anthony Hickey. Acel profil de jucător făcut parcă într-un laborator, conceput special pentru a juca baschet.

Tudi are meritul de a se fi apărat foarte agresiv și eficient. A reușit, alături de sistemul defensiv al echipei sale, să-l limiteze pe Hickey la doar 31% la aruncările din acțiune. A provocat trei posesii pierdute și l-a ținut pe numărul 2 de la Voluntari la un coeficient de 7 la eficiență și -4 la +/-.

În replică, Gheorghe a avut 10 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări, un record personal stagional de 5 intercepții pentru 14 la eficiență și 3 la +/-. În 33 minute de joc, Tudor a avut la rândul său cinci posesii pierdute și a încheiat meciul cu 57% la aruncări, toate punctele sale fiind reușite cu aruncări din acțiune.

Dincolo de cifre, modul în care a jucat și mai ales cum a terminat partida cu CSO Voluntari, trebuie să-l facă mândru pe Tudor Gheorghe. Totodată deznodământul acestui joc ar trebui să-i aducă un plus de încredere baschetbalistului aflat la primul sezon după ieșirea de sub incidența regulii U23. Și știm foarte bine că tinerii baschetbaliști români au nevoie de încredere în propriile abilități.

Important este de menționat că în mod firesc, un jucător precum Tudor Gheorghe va face greșeli. Este logic acest lucru. Nu are suficientă experiență de joc, mai ales în astfel de meciuri și finaluri de acest gen. Pe de altă parte, greșeli fără număr comit și acei jucători pe care îi vedem în teren la fiecare final de meci echilibrat. Chiar nu este necesar să-i enumerăm. Până la urmă așa este la baschet. Toți fac greșeli, dar e limpede că un jucător precum Tudor Gheorghe a arătat de această dată că merită încredere. A noastră ca fani, a colegilor de echipă, a antrenorilor și așa mai departe. Și, de ce nu, sperăm să-l vedem pe parchet la final de meci și atunci când fundașul străin al lui BCM U FC Argeș Pitești va fi recuperat.

În altă ordine de idei un alt jucător autohton din lotul lui BCM U FC Argeș Pitești a avut un aport remarcabil într-un moment important al partidei. Este vorba despre Radu Voinescu. Acesta a marcat un coș de trei puncte cu patru minute înainte de final. Reușita acestuia i-a adus pe alb-violeți în avantaj, scor 71-68. În fine, Mihai Măciucă a terminat cu 8 puncte, 3 recuperări și 10 la eficiență în 24 minute de joc pentru formația învingătoare.

Foto: Sabin Malisevschi / CSO Voluntari – Baschet (Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *